Minikler derste veliler bahçede

Minikler derste veliler bahçede
İlkokula başlama yaşı 4+4+4 eğitim sistemiyle 66 aylık öğrencilere kadar düştü. Çok tartışılan sistemin ilk gününde Muğla il genelinde 15 bin 504...

İlkokula başlama yaşı 4+4+4 eğitim sistemiyle 66 aylık öğrencilere kadar düştü. Çok tartışılan sistemin ilk gününde Muğla il genelinde 15 bin 504 öğrenci ders başı yaptı. 66 aylık öğrenciler sınıfta ders ederken anne ve babaları onları bahçede bekledi. Bazı veliler sınıflara girip çocuklarını tuvalete götürdü. Sınıflarda ders gören 66 aylık çocuklar sıralara oturdu. Ancak çocukların ayakları yere dahi değmedi.

Ayakları yere değmedi

4+4+4 eğitim sistemi tartışma sorunlarla başladı. 66 aylık öğrenciler dün ders başı yaptı. Muğla il genelinde 15 bin 504 öğrenci ilk defa okula gitti. Bunların 5 bin 975’i isteğe bağlı olarak okula gitmeye başladı. 5 bin 975 öğrenci yaşı 66 aylıktan küçük. Muğla’da veliler 66 aylık çocuklarını sabah erkenden okula götürdü. Miniklerin çantalarını anne ve babaları taşıdı. 66 aylık çocuklar sınıflarda ders ederken anne ve babaları okul bahçesinde onları bekledi. Bazı çocuklar tuvale gitmekte zorlandı. Anne ve babaları sınıflara girerek çocuklarını alıp tuvalete götürdü. Ders aralarında ise çocuklar öğretmenleriyle bahçede oyun oynarken veliler ise çocuklarını izledi.

Velilerden büyük tepki

Öğrenci velileri yeni eğitim sistemine büyük tepki gösterdi. Veliler “66 aylık çocuk okula gidermi. Birçoğu daha tek başına tuvaletini yapamıyor. Çocuklar sıralara rahat oturamıyorlar. Ayakları yere değmiyor. Çocuklarımız derste bizlerde bahçede bekliyoruz” dediler.

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.