Miroğlu Hayranı Siyasetçi

Miroğlu Hayranı Siyasetçi
Cumartesi günü yayınlanan yazımda televizyon dizilerinin toplum üzerinde yarattığı olumsuzluklardan bahsetmiş ne gibi çarpıklıklar yarattığını anlamıştım....

Cumartesi günü yayınlanan yazımda televizyon dizilerinin toplum üzerinde yarattığı olumsuzluklardan bahsetmiş ne gibi çarpıklıklar yarattığını anlamıştım. “Aslında diziler aslında hayatın aynasıdır, toplumda var olanı yansıtır. Tabi bir yandan da bir hayal dünyası oluşturulur, dizilerde hiçbir şey imkansız değildir ve kişilerin hep sahip olmak istedikleri hayatlar onlara gösterilebilir.” Bu cümlelerin ardından yaşanan olumsuzlukları aktardım.

***

Yazımın sonunda da toplum olarak okumayı sevmeyen gazeteyi bile elimize aldığımızda önce resimlere bakan insanlarız. Böyle toplumlarda televizyon izleme oranları da yükseliyor. Yüksek izlenme oranlarıyla ekranlarda görünen dizi karakterlerini örnek alarak kendi yaşamlarına uygulamaya çalışanlar da az değil. Siyaset sahnesinde de durum farklı değil. izledikleri diz karakterlerine özenen siyasetçileri de tanıyorum. Örneğin katılacağı bir toplantıya giderken arabasında bir zamanların en çok izlenen dizileri arasında yer alan “Deli Yürek” dizisinin müziğini dinleyerek “Miroğlu” havasına giren araçtan ininde bile “ahan da şimdi Miroğlu yasalarını sayacak” dediğimiz siyasetçiler bile var. Hatırlatması yapmıştım.

***

Miroğlu yaşam tarzını benimsemeye çalışan siyasetçinin kim olduğu yönünde sizlerden birçok ileti ve telefon geldi. Tahminlerin birçoğu doğru. Madem ki “Miroğlu” tipi siyasetçi bu kadar tanınıyor o halde “Miroğlu Yasalarını” hatırlayıp siyasete nasıl uygulanmış bir bakalım. Miroğlu yasalarını kısaca M, siyasette Miroğlu olmaya çalışan siyasetçinin yasalarını S harfleri ile maddeler halinde anlatacağım.

***

Miroğlu yasaları

M1- Sizin alem dediğiniz şu bitirim dünyasının raconlarını şu andan itibaren kaldırıyorum. Ayrıca racon kelimesinin telaffuz edilmesini dahi yasaklıyorum. Dalga geçmek için bile olsa, bu kelimeyi ağzınıza almayacaksınız.

S1- Sizin parti dediğiniz şu kısıtlı ortamda herkesin beni tanımasını ve itaat etmesini bekliyorum. Evde belki su isteyemem ama çayım önüme geldiğinde şekeri katılıp karıştırılacak.

M2- Açlıktan nefesiniz koksa dahi, benden başka hiç kimseden hiçbir şekil yada ad altında para istemeyeceksiniz.

S2- Açlıktan nefesimiz koksa bile sigaramı, arabamı, sabah kahvaltısından başlayarak yatana kadar tüketeceğim yemeklerimi siz karşılayacaksınız.

M3- Gazozuna tavla oynamak dahi, hiçbir zaman kumar oynamayacaksınız.

S3- Gazozuna yada bir bardak çayına dahi olsa asla payınızı ve benim payımı almadan hiçbir iş yapmayacaksınız.

M4- Nefsi müdafaa hariç hiçbir şekilde silah kullanmayacaksınız.

S4- Nefsimle oynamayacaksınız. Bana bir toplantıda yer ayrılmadıysa küsüp giderim. 

M5- Uyuşturucu, kadın ticareti, tahsilatçılık, korumacılık, kolpacılık, değnekçilik, arabuluculuk, arazi yağması, park ağalığı, ihale tezgahı gibi işlere bulaşmış bütün tanıdıklarınızla, şu andan itibaren selamı sabahı keseceksiniz.

S5- Tahsilatçılık, korumacılık, kolpacılık, değnekçilik, arabuluculuk, arazi yağması, park ağalığı, ihale tezgahı gibi işlere bulaşmış hiç kimse benimle selamlaşmayacak.

M6- Bu alemde polis, asker, bürokrat ve siyasetçi dostunuzda olmayacak düşmanınızda.

S6- Bu alemde bürokrat ve siyasetçi dostunuz olmayacak. Ben kimi istersem onunla dost olacaksınız. Kimsenin sosyal paylaşım sitelerindeki paylaşımlarını ben beğenmeden beğenmeyeceksiniz.

M7- Hiç kimseye, hiçbir durumda yalan söylemeyeceksiniz.

S7- Beni kurtarmak için herkese her koşulda türlü sözler verip istediğiniz kadar yalan söyleyebilirsiniz.

M8- Benimle veya bensiz yaptığınız her iyi işi unutacak, bir daha anmayı bile aklınıza getirmeyeceksiniz.

S8- Benimle veya bensiz yaptığınız her işi unutacak, bir daha daha karlı olması ve bana ayrılan payın artması için çalışacaksınız.

M9- Ben dahil aramızda bu yasalara uymayan herhangi biri için asla bağışlanma talebinde dahi bulunulmayacaktır.

S9- Ben dahil aramızda bu yasalara uymayan herhangi biri için asla bağışlanma talebinde dahi bulunulmayacaktır. Kendisi biran önce yanımızdan hatta Muğla’dan uzaklaştırılacaktır.

***

Aslında sizlere yasaları ile anlattığım trajik komik bir siyasetçi. Her sabah motive olmak için “Miroğlu” dizi müziğini dinleyen, aracına binip inerken dizi karakterlerinin davranışlarını sergilemeye çalışan, bulunduğu ortamdan bir anda hızla çıkarken, “……….. atımı hazırla” diyecek kadar hayal dünyasında yaşayan bir siyasetçi. Ünlü bir SOKAK SOYTARISI Diyojen’in güpegündüz elinde lambayla dolaşırken kendisine ne yaptığını soranlara cevabı gibi aslında hayat. “Adam Arıyorum, Adam”

Bu haber toplam 549 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.