- mişler, - mışlar

- mişler, - mışlar
“Beklentiler sadece üzer” demiş bir ağabeyimiz. Bence doğru. Mesela ebeveynleri ele alalım, çocuklarına gereken eğitimleri vermiş, okutmuş, hatta bunlar...

“Beklentiler sadece üzer” demiş bir ağabeyimiz. Bence doğru. Mesela ebeveynleri ele alalım, çocuklarına gereken eğitimleri vermiş, okutmuş, hatta bunlar yetmemiş belli bir alanda uzman olması için kurs ve sertifika programlarına göndermişler. Tabi bu eğitim alan çocuğun isteği dışında olmamış. Gittiği bütün okulları başarıyla bitirmiş ve kursları da tamamlamış. Artık çocuğun aldığı eğitimle doğru orantılı meslek sahibi olmaya gelmiş iş.

Aile de bir yandan merakla beklenti içerisine girmiş doğal olarak. Yemedik, içmedik, giymedik, okuttuk diye düşünmüşler. Çocuk, etrafındaki insanların beklenti içerisinde olduklarının farkında, beklentileri karşılamanın stresini yaşamaya başlamış. Günlerini güzel ve stratejik cv oluşturmakla ve internette iş ilanları, kariyer sitelerinde araştırma yaparak geçirmiş. Günler, haftalar hatta aylar geçmiş. Haberlerde işsizliğin arttığı, ekonominin kıtlaştığı ve kutuplaşmanın (ayrışmanın) arttığı gerçeğiyle de başa çıkmaya çalışmış kendi içinde.

Ailesine yaşattığı maddi yükün altında kalmaya başlamış gün geçtikçe.  Çevresindeki insanlar artık baltaya sap olması gerektiğini düşünüp durmuş ve bu düşüncelerini saklamaz olmuşlar çocuklarından. O da bu yükten bir an önce kurtulmak için, hiç sevmediği ve eğitimini almadığı bir iş bulmuş nihayetinde. Artık aile biraz daha tatminkâr hal almış, ne de olsa artık bir işi varmış diye sevinmişler ve kendi yağında kavrulmaya başladığını görmekten mutluluk duymaya başlamışlar.

E bunlardan sonra iş başka bir beklenti boyutunu almış. Nasılsa artık bir meslek sahibi çocukları ve belli bir geliri var. Hayat müşterektir lafları dönüp dolaşmış ve iyi bir eş sahibi olmanın da zamanı gelmişmiş.

Eş adayı yoksa eş adayı bulma sorumluluğu hissetmişler ebeveyn olarak. Daha önce hiç tanışmadığı birini eş adayı diye çıkartmışlar karşısına. Her şey alıştıkları gibi beklentileri doğrultusunda gitmiş hemen yaz dönemine düğün tarihini çakıvermişler. Sonra da ömür boyu mutluluklar dilenmiş.

Sırf çevresini ve toplumu memnun etme adına atılan büyük adımlar ve sonra ömür boyu mutluluklar, yerse tabi!

Bu haber toplam 698 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.