MUÇEV Karacasöğüt’ten vazgeçmiyor

MUÇEV Karacasöğüt’ten vazgeçmiyor
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Marmaris ilçesi Karaca Mahallesinde Söğüt mevkiinde, MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Yat Limanı, Yat Ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Artırımı projesi için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs’ta ÇED Olumlu kararı verilmişti. MUÇEV’in inşaata başlamak için koya 3 Tırla şahmerdan ve beton tonozlar getirdiği bölge halkının ve Marmaris Kent Konseyi üyelerinin çalışmaları durdurmaya çalıştığı öne sürüldü

Marmaris’in Karaca Mahallesinde Söğüt mevkiindeki, MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti.’nin 187 tekne-yat yanaşma yeri kapasiteli ‘Yat Yanaşma Yeri Kapasite Artırımı’ projesine 9 Eylül 2020’de Muğla Valiliği tarafından ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararı verilmişti.

Marmaris Belediyesi, Avukat Aslıhan Güney Ayyıldız aracılığıyla, Muğla İdare Mahkemesine Söğüt mevkiindeki MUÇEV Turizm Tic. Ltd. Şti. tarafından yapılması planlanan Tekne Bağlama İskelesi projesine ilişkin verilen 9 Eylül 2020 tarihli ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının iptali ile yürütmenin durdurulması talepli dava açmıştı.

Muğla 3. İdare Mahkemesi, söz konusu proje için ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararını iptal etmişti. Danıştay 6. Dairesi, Temmuz 2022’de Muğla 3. İdare Mahkemesi'nin verdiği ÇED gereklidir kararını onaylamıştı.

MAHKEME İPTAL ETMİŞTİ, BAKANLIK YENİDEN ÇED OLUMLU KARARI VERDİ

Danıştay’ın ÇED gereklidir kararını onaylamasının ardından MUÇEV yeniden ÇED süreci başlattı.

MUÇEV Turizm Ticaret Anonim Şirketi tarafından yapılması planlanan Yat Limanı, Yat Ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Artırımı projesi için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından 29 Mayıs’ta ÇED Olumlu kararı verilmişti. ÇED süreci içerisinde proje yatırımcısı unvan değişikliğine giderek yatırımcı adı Muçev Turizm Tic. A.Ş, proje adı ise “Yat Limanı, Yat ve Tekne Bağlama İskelesi Kapasite Arttırımı” olarak değiştirildi.

Marmaris Kent Konseyi’nce yapılan duyuruda, MUÇEV’in inşaata başlamak için koya 3 Tırla şahmerdan ve beton tonozlar getirdiği, 28.8.2023 tarihinde Marmaris Belediyesi'nin ruhsat verdiği öne sürüldü.

Bu haber toplam 1070 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum