Muğla Avrupa Birliği Yolunda Elele’ projesi tanıtıldı

Muğla Avrupa Birliği Yolunda Elele’ projesi tanıtıldı
Muğla Valiliğinin Avrupa Birliğine (AB) göndermiş olduğu “Muğla Avrupa Birliği Yolunda Elele” projesi hibe almaya hak kazandı. Projenin tanıtım törenine...

Muğla Valiliğinin Avrupa Birliğine (AB) göndermiş olduğu “Muğla Avrupa Birliği Yolunda Elele” projesi hibe almaya hak kazandı. Projenin tanıtım törenine katılan AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, Türkiye’nin AB yolundaki yapılacak olan projelerin çok önemli olduğunun altını çizdi.

AB Bakanlığının ‘İllerimiz Avrupa Birliği’ne Hazırlanıyor Programı 2. Avrupa Birliği Faaliyetlerine Destek’ bileşeni teklifi açması sonrası Muğla Valiliğin sunduğu “Muğla Avrupa Birliği Yolunda Elele” projesi AB tarafından kabul edildi. Yerel düzeyde kamuoyunun AB ile ilgili konularda doğru bilgiye sahip olabilmesine ve halk nezdinde AB’yi daha sağlıklı anlatabilmek amacıyla hazırlanan projenin tanıtımı yapıldı. Konakaltı Kültür Merkezi Nail Çakırhan salonunda gerçekleşen toplantıya, Muğla Valisi Fatih Şahin, AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangır, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, kurum ve kuruluş amirleri ile proje ortaklarının temsilcileri katıldı.    

Muğla Valiliğinin de katıldığı ‘AB Faaliyetlerine Destek’ bileşenine toplam 51 il katılırken 13 proje kabul gördü. Projenin tanıtımını Muğla Valiliği Avrupa Birliği Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Veli Çelik ve Proje Uzmanı Birgül Ay yaptı. 30 Nisan tarihinde Muğla Valiliği ve AB Bakanlığı arasında projenin imzalandığını söyleyen Proje Uzmanı Birgül Ay, “ Projenin toplam bütçesi 32 bin 319 TL, AB Bakanlığınca 9 bin TL hibe olarak karşılanmıştır. Eş finansman tutarı olarak 23 bin 319 TL proje ortakları olan Muğla İl Özel İdare Genel Sekreterliği, Güney Ege Kalkınma Ajansı, Muğla Ticaret Odasınca karşılanacaktır. Projenin amacı Muğla ilinde yerel düzeyde kamuoyunun AB sürecinin doğru algılanması, AB müktesebatına uyum çalışmaları konusunda bilgi sahibi olmalarıdır” dedi.

Hazırlanan AB projelerinin Türkiye açısından çok önemli olduğunun altını çizen AB Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, “alınan projeler bizim AB yolunda daha hızlı yollar kat etmemize yarıyor” dedi. Cangir, “Ülkemiz AB üyesi olduğu takdirde normal bir üye olmayacağız. 100 milletvekili AB koltuğunda oturması önemli bir unsur. AB girdiğimiz takdirde karar mekanizmasına sahip bir ülke olacağız. Bizim bu süreçte olmamız medeniyetler çatışmasında çok önemli unsur olacaktır. Dünya’da 30 Milyona yakın Müslüman var. Türkiye’nin çoğunluğu Müslüman, AB üyesi olmamız durumunda AB’nin sadece Hıristiyanlardan olmadığını göstereceğiz. Biz biliyoruz bunu ama somut olarak göstermemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ‘Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Projesi Hazırlama’ kursuna katılan 16 kursiyere sertifikaları tanıtıma katılan protokol üyeleri tarafından verildi.

Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.