MUĞLA BARO BAŞKANI UZUN: "ZEYTİN İÇİN ADALET BEKLİYORUZ”

MUĞLA BARO BAŞKANI UZUN: "ZEYTİN İÇİN ADALET BEKLİYORUZ”
.

Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, YK Enerji tarafından Milas’ın İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen ormanında maden için taşınan zeytin ağaçlarına yönelik dava açtıklarını ve maden yönetmeliği değişikliğinde talep edilen “Yürütmeyi Durdurma” kararının bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’ndeki Akbelen ormanında YK Enerji tarafından maden için taşınan zeytin ağaçlarına yönelik açıklama yapan Muğla Baro Başkanı Av. Cumhur Uzun, Yürütmeyi Durdurma kararının bir an önce verilmemesi halinde milyonlarca zeytin ağacının söküleceğini ve on yıllar boyu bir daha eski haline gelemeyeceğini dile getirdi.

Başkan Uzun açıklamasında şunları söyledi:

“Zeytincilik Kanununa aykırılığı çok açık olduğu için iptali istemiyle dava açtığımız maden yönetmeliği değişikliğinde talep edilen ‘Yürütmeyi Durdurma’ kararının biran önce verilmemesi halinde milyonlarca zeytin ağacı sökülecek ve on yıllar boyu bir daha eski haline gelemeyecek. Bunun somut örneği 31 Mart 2022 günü İkizköy de yaşandı. 17 zeytin ağacı kök yurdundan söküldü. Gönüllülerce eylemli olarak ancak durdurulabilen söküme konu 17 zeytin ağacından geriye ne yazık ki kuru dallar kaldı. Milyonlarca zeytinin aynı akıbete uğramaması için bir an önce karar ve zeytin için adalet bekliyoruz.”

Bu haber toplam 1659 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.