Kulübün ligin ilk yarısını liderin 5 puan gerisinde 3. sırada tamamladığını belirten Başkan Kıyanç, takımın daha da güçlenmesi amacıyla teknik ekibin raporu doğrultusunda 6 oyuncuyla yollarını ayırdıklarını ve yerlerine 6 yeni transfer yaptıklarını ifade etti. Kulübün ve taraftarlarının büyük emek verdiğini belirten Başkan, Muğla’nın sportif başarıları için önemli adımlar atıldığını söyledi.
Başkan Menaf Kıyanç, özellikle Muğla’daki gençlerin ve çocukların Muğlaspor’a sahip çıkması gerektiğini vurgulayarak, Muğlaspor’un geleceğini ancak toplumsal destekle güvence altına alabileceklerini ifade etti. Taraftarların desteği olmadan kulübün hedeflerine ulaşmasının mümkün olmayacağını belirten Başkan Kıyanç,, bu konuda şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelerek kulübü daha güçlü hale getirebileceğini söyledi. Şehirdeki spor branşlarının da güçlendirilmesi gerektiğini ve bunun için birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.
Başkan Kıyanç, Muğlaspor’un yalnızca bir futbol kulübü değil, aynı zamanda bir okul gibi olduğunu belirterek, takımın başarısının sadece sportif değil, aynı zamanda şehrin ortak bir değerine sahip çıkmasıyla daha da anlam kazanacağını ifade etti. Bu anlamda, taraftarın desteği ve şehri ortak bir hedef etrafında birleştirmek adına yapılacak her türlü çalışmanın çok değerli olduğunu söyledi. Şehri yönetenlerden ve bürokratlardan daha fazla destek ve katılım beklediklerini dile getirdi.
Şampiyonluk yolunda ilerlerken, kulüp altyapısının sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için daha fazla destek çağrısı yapan Başkan, Muğla’daki gençlerin Muğlaspor’u sahiplenmesinin, şampiyonluk için atılacak en sağlam adım olduğunu belirtti.
KULÜBÜN ORTAKÖY TESİSLERİNİ GERİ ALMAK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTIK
Muığlaspor Başkanı Kıyanç, kulübün Ortaköy’deki tesislerle ilgili ciddi çalışmalara imza attıklarını ve devletten bu alanda destek talep ettiklerini dile getirdi. Özellikle spor tesisleri ve altyapılarla ilgili beklentilerini dile getiren Başkan, bu tesislerin tamamlanmasının Muğlaspor’un geleceği açısından büyük önem taşıdığını ifade etti.
Başkan, yaşanan hakem sorunlarına da değinerek, bugüne kadar hakem hataları konusunda açıkça konuşamadıklarını ancak diğer takımların yaşadığı en ufak hakem sorunlarında bile federasyona başvurduklarını belirtti. Bu noktada, Muğlaspor’un haklarının savunulması için daha fazla ilgi ve destek beklediklerini söyledi. Yine de, hakem hatalarını kabul ettiklerini ve takım olarak yoluna devam ettiklerini ifade etti.
Son olarak, kulübün başarısının, sadece Muğlaspor için değil, tüm şehir için kazanım olduğuna dikkat çeken Başkan, bu süreçte herkesin bir arada hareket etmesinin önemine vurgu yaptı. Kulüp olarak ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştıklarını belirten Başkan, taraftarlarına ve destekçilere teşekkür ederken, hatalarından ders çıkaracaklarını ve tüm eleştirileri açık yüreklilikle kabul ettiklerini belirtti.
Başkan, Muğlaspor’un gelişimini sürdürebilmesi için kalıcı yatırımların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ederek, Muğla halkının kulübü ve şehri desteklemeye devam etmesini beklediğini söyledi