Muğla Belediyesine bir ödül

Muğla Belediyesine bir ödül
Türkiye’nin her yerinden valilerin, belediye başkanlarının kendi kentleri için hayata geçirdikleri çok özel projeler, Türkiye'nin en uzman jürisi tarafından...

Türkiye’nin her yerinden valilerin, belediye başkanlarının kendi kentleri için hayata geçirdikleri çok özel projeler, Türkiye'nin en uzman jürisi tarafından değerlendirildi. Projeler, toplam 9 kategori ve 6 kulvarda yarıştı. Gecede, 28 proje ödüle layık görülürken, Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunması kategorisinde, Sekibaşı Hamamı Restorasyonu ile Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Yılın Belediye Başkanı seçildi.

Başkan Gürün, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma dalında aldığımız bu ödül projelerimizin önemini bir kez daha bizlere hatırlatmıştır. Muğla’yı bir kültür kenti haline getirmek için projelerimiz devam ediyor. Amacımız Muğla’nın değerlerini yaşamak ve yaşatmaktır.” Dedi.

Muğla Belediyesi Sanat Tarihçisi Esin Gençtürk Gümüş ise hamamın Muğla Belediyesi mülkiyetine geçtiği zaman kaderine ter edilmiş ve atıl durumda olduğunu belirterek,  “Kültür turizmi politikasını benimseyen ve bu anlamda çok sayıda yapı ve alanda restorasyon ve iyileştirme yapan Belediyemiz tarafından söz konusu yapının kent kimliğine kazandırılması ve kentin belleğini oluşturan bir arşiv mekanı olarak kullanılabilmesi amacıyla proje hayata geçirilmiştir. Şu anda küçük ölçekli kent belgeliği niteliğini taşıyan hamam önümüzdeki süreç içinde Muğla Kent Müzesi adıyla hizmet verecektir” açıklamasını yaptı. 

Törende ayrıca Türkiye’nin en değerli sanatçılarından İnci Çayırlı’nın yönettiği ve ödül alan Belediye Başkanları ve Valilerden oluşan koro, beğeniyle izlendi.

Bu haber toplam 528 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.