Kadın İstihdamına Destek

Projede kadın üreticilere verilen destek de dikkat çekiyor. Seralarda çalışan çok sayıda kadın, elde ettikleri gelirle ekonomik bağımsızlık kazanıyor. Ayrıca, üretim alanlarının daha da genişletilerek çalı ve ağaç grubu bitkilerle çeşitliliğin artırılması hedefleniyor.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Mülayim: "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Hep Birlikte Hareket Etmeliyiz" Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Mülayim: "Sağlıklı Bir Gelecek İçin Hep Birlikte Hareket Etmeliyiz"

Üreticiler Memnun: “Emeğimizin Karşılığını Alıyoruz”

Projeye katılan üreticiler, alım garantili üretimin kendilerine büyük katkı sağladığını belirtiyor. Çiçek üreticisi Şadi Gümüş, “Komşu illere ve ilçelere çiçek göndermek büyük bir gurur. Üretim yaparak aile bütçemize katkı sağlıyoruz” dedi. Kadın üretici Elvan Soydan ise, “Bu iş bizim için bir geçim kaynağı oldu, yaz-kış üretim yapıyoruz” diye konuştu.

Whatsapp Image 2025 02 26 At 13.27.42

Kooperatif Sayesinde Üretim Katlanarak Arttı

Projeye 2015 yılında sadece üç üreticiyle başlandığını belirten Beyobası Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şaban Çetin, “Bugün 30 üreticiyle yolumuza devam ediyoruz. 200 ortaklı kooperatifimizle çevre ilçe belediyelerinin de süs bitkisi ihtiyacını karşılıyoruz” dedi.

Başkan Aras: “Üretici Kazanıyor, Şehir Güzelleşiyor”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, projeyle yerel üreticilerin desteklendiğini, belediye maliyetlerinin azaldığını ve kent estetiğinin iyileştirildiğini vurguladı. Aras, “Üreticinin emeği değerlendiriliyor, kentimiz güzelleşiyor ve aynı zamanda kadın istihdamına da katkı sağlanıyor. Bu modelle, belediyemiz ve üreticilerimiz birlikte kazanıyor” dedi.

Muhabir: MERYEM ÖZEN