MUĞLA CEZAEVİNDE TECAVÜZ VE İŞKENCE İDDİASI

MUĞLA CEZAEVİNDE TECAVÜZ VE İŞKENCE İDDİASI
Muğla Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevinde sübyan kovuşunda yaşları 12- ile 14 arasında olan 4 çocuğuna tecavüz ve işkence edildiği ortaya çıktı. Cezaevleri...

Muğla Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevinde sübyan kovuşunda yaşları 12- ile 14 arasında olan 4 çocuğuna tecavüz ve işkence edildiği ortaya çıktı. Cezaevleri inceleme komisyonu üyesi Muğla Milletvekili Nurettin Demir “ yapılan bir insanlık suçudur. Çocuklara cinsel tacizde bulunulmuş. Vücutlarında sigara söndürülmüş. Doktor raporlarıyla her şey ortada. Konuyu meclise taşıyacağım” dedi. Cezaevinde cinsel istismara uğrayan ve işkence gören 14 yaşındaki M.U’nun babası Hakan Uzun “ Cezaevi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundum. Bu işin sonunu bırakmayacağım” dedi.

53 gün cezaevinde kaldılar

Marmaris İmam Hatip orta sınıf öğrencisi M.U ve üç arkadaşı ilçede bir hırsızlık olayına karıştı. Polis tarafından gözaltına alınan 4 çocuk tutuklanarak cezaevine gönderildi. Muğla Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevinde sübyan kovuşuna yerleştirilen 4 çocuk 53 gün boyunca burada kaldılar. Yaşları 12 ile 14 arasında olan 4 çocuğa aynı kovuşta bulunan 17 yaşındaki çocuklar tarafından tecavüz ve işkence edildiği ortaya çıktı. Çocukların vücutlarında sigara söndürüldüğü, ayaklarına gazete bağlanıp daha sonra ateşe verildiği belirlendi.

Ön rapor tecavüz ve işkence var

Cezaevinden çocuğunu almaya giden baba Hakan Uzun oğlunun vücudunda ki izleri görünce hemen hastaneye götürdü. Marmaris Devlet Hastanesinde ki doktorlar M.U’ya cinsel taciz ve işkence edildiğini görünce hemen 155’i arayarak polise haber verdi. Devlet Hastanesi ön raporunda M.U’ya cinsel tacizin yapıldığı ve işkence gördüğüne dair ön rapor hazırladı. Olay Marmaris Savcılığına yansıdı. Marmaris Cumhuriyet Savcılığı dosyayı Muğla Cumhuriyet Savcılığına sevk etti. Muğla Cumhuriyet Savcılığı M.U’yu Muğla Adli Tıp Kurumuna sevk etti. Adli Tıp Kurumu hazırladığı raporu gizlilik ibaresiyle savcılığa gönderdi.

Vekil: bu bir insanlık suçudur

T.B.M.M Cezaevleri inceleme komisyonu üyesi Muğla Milletvekili Nurettin Demir cezaevinde yaşanan olayları incelemek üzere Muğla’ya geldi. Baba Hakan Uzun ile basın toplantısı düzenleyen Demir “ Muğla E Tipi Cezaevinde yapılanlar tam bir insanlık suçudur. Burada yaşları 12 ile 14 arasında olan 4 çocuğa cinsel istimrarda bulunulmuş. Vücutlarında sigara söndürülmüş. Ayaklarına gazete kağıtları bağlanıp daha sonra da ateşe verilmiş. Bunların hepsi doktor raporunda mevcuttur. Konuyu meclise taşıyacağım” dedi.

Baba suçlular cezasını çeksin

Cezaevinde cinsel istismara uğrayan ve işkence gören 14 yaşındaki M.U’nun babası Hakan Uzun “ Oğluma ve arkadaşlarına cezaevinde tecavüz edilmiş. İşkenceye maruz kalmışlar. Bize gardiyanlar ve cezaevi yetkilileri savcılıkta oğlumun düşme sonucu bu hale geldiğini söylememi istediler. Cezaevi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundum. Oğlum her gece çığlıklar içerisinde uyanıyor. Yapmayın, yapmayın diye uykusunda bağırıyor. Bu işin sonunu bırakmayacağım. Adalet istiyorum” dedi.

Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.