Muğla cezaevinde toplu intihar girişimi

Muğla cezaevinde toplu intihar girişimi
Muğla Düğerek E Tipi kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 6 mahkum kendilerine kötü muamele ve işkence yapıldığını ileri sürerek intihara kalkıştı....

Muğla Düğerek E Tipi kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan 6 mahkum kendilerine kötü muamele ve işkence yapıldığını ileri sürerek intihara kalkıştı. Sıvı bulaşık deterjanı içerek intihara kalkışan 6 mahkum Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Cezaevinde yaşanan intihar girişimi ile ilgili olarak Muğla Cumhuriyet Savcılığından her hangi bir açıklama yapılmadı. Muğla Barosu Başkanı Av. Mustafa İlker Gürkan “ Muğla Barosu olarak bir arkadaşımızı görevlendirdik. İddiaları araştıracak” dedi.

Sıvı deterjan içtiler

Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu veya hükümlü bulunan 6 kişi, kendilerine kötü davranıldığı ve işkence gördüklerini ileri sürerek intihara teşebbüs etti. Düğerek E Tipi Kapalı Cezaevinde B blok 6. odada kalan. hırsızlık, kasten adam öldürme ve cinsel istismar suçlarından tutuklu veya hükümlü olarak bulunan yaşları 15 ile 17 arasında değişen K.K. A.Ö. S.M. M.A.V. ve A.D. sıvı bulaşık deterjanı içti. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan bu kişilerin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Baro araştırıyor

Cezaevinde yaşanan toplu intihar girişimi ile ilgili olarak Muğla Cumhuriyet Başsavcılığından her hangi bir açıklama yapıldı. Muğla Barosu Başkanı Mustafa İlker Gürkan ise “ Muğla Barosu olarak iddiaları araştırmak üzere bir arkadaşımızı görevlendirdik. Muğla Barosu Saymanı Av. Levent Akgün arkadaşımız cezaevinde yaşanan 6 intihar girişimiyle ilgili araştırmalara başladı. Biz konuyu Muğla İnsan Hakları kuruluna da bildirdik. Onlarda yaşanan intihar girişimini ve iddiaları araştıracak” dedi.

Bu haber toplam 679 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.