Muğla CHP’den Saldırıya Sert Tepki

Muğla CHP’den Saldırıya Sert Tepki
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen silahlı saldırıyı CHP Muğla İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısıyla protesto etti....

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na düzenlenen silahlı saldırıyı CHP Muğla İl Başkanlığı düzenlediği basın toplantısıyla protesto etti. CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ ‘bu karanlık saldırının arkasında kim varsa sonuna kadar gidilmeli” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Genel Başkanımız Kemal kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı kınıyorum” dedi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, partililerimiz ve güvenlik güçlerine yönelik Artvin’de yapılan saldırıyı nefretle kınıyoruz. Çatışmada şehit olan askerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki gün Artvin gezisi sırasında silahlı saldırıya uğramıştı. CHP Genel başkanı Kılıçdaroğlu’na düzenlenen saldırı CHP Muğla İl Başkanlığı tarafından protesto edildi. Muğla’da sınırsız meydanında düzenlenen basın toplantısına CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, CHP Menteşe İlçe Başkanı Erkan Sarı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaarslan, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ve yüzlerce partili katıldı.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ “ Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bir ana muhalefet partisi genel başkanına silahlı saldırı düzenleniyor. Bu silahlı saldırı tüm CHP’lilere, Cumhuriyetçilere, Atatürk’çülere karşı yapılmıştır. Bu karanlık saldırının arkasında kim varsa sonuna kadar gidilmeli” dedi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Genel Başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan hain terör saldırısını Muğlamız tek yürek olarak kınadı. Ülkemizde yaşanan terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor, şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” dedi. CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban “ "Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Konvoyu'na Artvin’de yapılan hain terör saldırısını şiddetle kınıyor, çatışmada şehit olan askerimize allahtan rahmet, ailesine başsağlığı ve yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Ayrıca, Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu'na, partililerimize ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."diyen CHP İl Başkanı Mürsel Alban, nereden gelirse gelsin terörü ve terörden beslenenleri nefretle kınadıklarının altını çizdi.

Bir Gider, Bin Geliriz

Başkan Alban, "Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'nin sigortasıdır. Teröristlerin saldırısından korkmayacak ve yılmayacaktır. CHP, 15 Temmuz darbe girişiminde tavrını, net ve tutarlı bir şekilde ortaya koydu. Demokrasiyi, Laik Türkiye Cumhuriyeti'ni, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ilke ve devrimlerini,Türk Bayrağı'nı savunup, CHP'nin bu ülke demokrasisi için ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi."dedi.

"Cumhuriyet Halk Partisi'ne yapılan bu saldırı, Türkiye'nin demokrasisine, laikliğine, Atatürk'e karşı yapılan bir saldırıdır. Bu saldırı ile CHP'nin önemini Halkımız'a daha fazla duyurmamız gerekiyor. Mücadelemize aynen devam edeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi yaşadıkça, bizler var oldukça, bu ülkenin birlik beraberliğini bozdurmayacak ve mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Ülkemizi daima birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde tutacağız. Ayrıştırmaya kalkanlara da müsaade etmeyeceğiz. Doğru bildiğimiz yoldan asla dönmeyeceğiz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz ve sinmiyoruz. Hepimiz Kemaliz. Bir gider, bin geliriz!" vurgulamasını yaptı.

Bu haber toplam 905 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.