Muğla CHP'den sert tepki

Muğla CHP'den sert tepki
CHP Muğla Merkekz ilçe Başkanı Bahattin Gümüş, ülkede artan terör olayları başta olmak üzere AKP hükümetinin icraatlarını ile ilgili konularda dün...

CHP Muğla Merkekz ilçe Başkanı Bahattin Gümüş, ülkede artan terör olayları başta olmak üzere AKP hükümetinin icraatlarını ile ilgili konularda dün bir basın toplantısı düzenledi.

Merkez İlçe Teşkilatında düzenlenen basın toplantısına CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar ve Prof. Dr. Nurettin Demir, CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Bayır belediye Başkanı Cumhur Çoban, Kafaca Belediye Başkanı Murat Gökalp, İl Genel Meclisi üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Gümüş, Afyonkarahisar’daki cephanelikte meydana gelen patlama sonucu 25 vatan evladının hakkın rahmetine yürüdüğünü ve 4 askerin de yaralı olduğunu belirterek, şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi. Daha birkaç gün önce Beytüşşebap’taki hain saldırı sonucu içinde Köyceğizli bir askerimizin de bulunduğu 10 vatan evladığını kaybettiğimizi de hatırlatan gümüş, “Sıfır terörle işbaşına geldikleri iktidarda bugün ülkenin hali ortadayken, artan terör olaylarından sonra Ağustos ayında partimizin TBMM olağanüstü toplama çağrısına karşı çıkmışlar, ciddiye almamışlardır. Meclis yerine Oslo’da görüşmeyi tercih etmişlerdir. İktidar partisine soruyorum; CHP; devleti kuran bir partidir. Kurtuluş savaşı yıllarında bile TBMM toplanmış, tüm kararlar demokratik bir şekilde mecliste alınıp, uygulamaya geçmiştir. Siz neden kaçıyorsunuz? Sahi unuttuk tabi şu anda CIA talimatları ile kardeş ülke Suriye sınırında tampon bölge kurma çalışmasındalar efendiler. Efendilerin yaz tatilinde oldukları için müsait olmadıkları anlaşılıyor” dedi.

“AKP Muğla Milletvekili Ali Boğa’nın 4+4+4 eğitim sistemiyle birlikte tüm okulları İmam Hatip’e dönüştürme şansı yakaladıkları yönündeki açıklamalarına da cevap veren Başkan Gümüş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sayın Milletvekili, Kuran-ı Kerim’in okunmasının yasak olduğu günlerden geçtiklerini şu anda İmam Hatipliler olarak Kuran-ı Kerim ve peygamberimizin hayatının seçmeli ders olmasından sonra bu şansın doğduğunu ve mutlaka tercihler konusunda bir projemiz olmalı. Velileri, öğretmenleri, öğrencileri tercihler konusunda bilgilendirmeliyiz diyerek talihsiz, bir o kadar da gerçekle ilgisi olmayan sözler sarf ederek ilimiz ve ülkemizin gündemine gelmiştir. AKP hükümetinin bilinç altında yatan Cumhuriyet ve onun değerlerine saldırganlığın açıkça görüldüğü bu yersiz açıklama toplum vicdanında gereken cevabı elbette bunacaktır. Kendisi İmam Hatipli olmanın önemini ve bu okullardan mezun olmanın bir değer olduğunu bizlere telkin eden sayın milletvekilinin torunu Ankara’da fransız okulunda okumakta, Fransa hükümetinin müfredatına göre millet, vatan ve peygamber sevgisini öğrenmektidir. Ne yaman çelişki değil mi? Buradan Sayın Milletvekiline seslenmek istiyorum; yüce dinimizi kendi siyasi çıkarlarınız için kullanmaktan hiç mi korkmuyorsunuz? Kendi torununuzu bile inandıramadığınız bir eğitim anlayışını halkımıza empoze etmek gibi travmatik bir beyanatı hangi ruh haliyle söylediniz? Sayın milletvekilimiz, hayal peşinde ya da kafa bulandırma yerine Muğla’nın ve ülkemizin sorunları ile ilgilenmesinin daha iyi olacağına inanıyorum. Enerjisini Cumhuriyet ve onun değerleri ele rövanş almak yerine yoksulluk-yolsuzluk ve terörün çözümüne yönelik yapmasının daha yararlı olacağına inanıyorum.”

2013 yerel ve 2015 genel seçimleri üzerine de bir değerlendirmede bulunan CHP Merkez ilçe Başkanı Bahattin Gümüş, “CHP örgütü ile üyesi ve gönül verenleri ile seçimlere her zaman hazır olan bir siyasi partidir. Sosyal Demokrat bir düşünceye sahip, ülkeye hizmet aşkıyla yanan insanlar olarak AKP’nin her türlü baskısına rağmen, yerel yönetimlerde sağlamış olduğumuz başarılar ortadadır. Demokrasinin yerelde başlaması gerektiğini savunan düşünce dünyasının insanları olarak en büyük tokatı ilk yerel seçimlerde daha sonra da yapılacak genel seçimler ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbakanlığında tüm ülkedeki vatandaşlarımızın yüzü gülecek, hiç kimse yatağında aç yatmayacaktır” diye konuştu.

Bu haber toplam 522 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.