Muğla CHP’den suç duyurusu

Muğla CHP’den suç duyurusu
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, 2009-2015 yılı arasında yaşanan terör olayları ile ilgili ekleriyle birlikte 170 sayfalık bir çalışma yaptıklarını...

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, 2009-2015 yılı arasında yaşanan terör olayları ile ilgili ekleriyle birlikte 170 sayfalık bir çalışma yaptıklarını belirterek, “Ülkemizde terörün yaşanmadığı bir saat kalmadı. Dönemin hükümet üyeleri teröre yardım ve yataklık etiler. Bugün burada Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Hakan Fidan, İl Valileri, MİT ve ilgili kamu görevlileri hakkında “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçundan suç duyurusunda bulunuyoruz” dedi.

“ÖRGÜT YAPILANMASINA GÖZ YUMULDU”

CHP İl Başkanlığı adına basın açıklamasında bulunan Nurten Burçin Aslan, “Çözüm süreci” adı altında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emir ve talimatıyla AKP hükümeti üyeleri ve bürokratlarınca terör örgütü ile görüşüldüğünü söyleyerek, “Genel başkanımız ve partimizin şeffaf olunması uyarıları dikkate alınmamıştır. Bu dönemde terör örgütünün şehir yapılanmasını kuvvetlendirmesine ve örgütün şehir ve ilçe merkezlerine silah ve mühimmat depolamasına dönemin AKP hükümetinin Başbakanı, üyeleri ve bürokratlarınca göz yumulduğu ve fırsat verildiği biliniyor” dedi. Aslan, “Terörün bu denli yoğunlaşmasında terör örgütünün tahkimat yapmasına göz yuman ve bürokratlara bu konuda emir, talimat veren dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, dönemin AKP’li hükümet üyeleri ve bürokratlarının bu eylemleri “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık” suçunu oluşturmaktadır. Bu nedenle dönemin yetkilileri ile ilgili suç duyurusunda bulunuyoruz” diye konuştu.

“İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUK KORKUTULUYOR”

Ülkemizde son yıllarda giderek artan çocuk istismarlarıyla mücadelede hükümetin gerekli kararlılığı göstermediğini söyleyen CHP Muğla İl Gençlik Örgütü Başkanı Tufan Erkan Yakar, “Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği'ne (KAİMDER) yakın kişilerin kiraladığı evlerde kalan 9 ve 10 yaşlarındaki 45 öğrencinin tecavüze uğramasına ilişkin olayın hemen arkasından Aydın’ın Nazilli ilçesinden de benzer yeni iddialar gelmiştir. Ne yazık ki istismara uğrayan çocuk çoğunlukla korkutulduğu, sindirildiği için yahut kendisine yapılan kötülüğün tam olarak farkında olmadığı gibi nedenlerden dolayı çoğunlukla sessiz kalmakta; olaya şahit olan büyükler ise ne yapacaklarını bilmediklerinden, aile şereflerine leke sürüleceğini düşünmeleri gibi nedenlerden dolayı olayı gizlemektedirler.” dedi.

“BAKAN SEMA RAMAZANOĞLU’NU İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nun “cinsel istismara bir kez rastlamak Ensar Vakfı’nı karalamak için bir gerekçe olamaz” ifadesini kullanarak olayı meşrulaştırmaya çalıştığını söyleyen Tufan Erkan Yakar, “ Bu tavırla görmekteyiz ki istismara uğrayan çocuklar korunmamakta; aksine olay ifşa edilmeyerek ve görmezden gelinerek çocuk istismarcıları korunmaktadır. Kamu vicdanını oluşması için herkes elinden geleni yapmalıdır. Bizler bu kadar hassas ve yapıcı olmaya çalışırken bazı AKP Milletvekillerinin Ensar Vakfına sahip çıkma çabalarını ve söylemlerini anlayamıyoruz. 81 İl CHP Gençlik Örgütü olarak suç duyurusunda bulunuyor, Olayı görmezden gelmeye çalışıp Vakfı Savunma konumuna geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’nu istifaya davet ediyoruz” diye belirtti.

Bu haber toplam 711 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.