Muğla CHP’den tepki

Muğla CHP’den tepki
CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyona ve gazete yazarlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.Cumhuriyet...

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyona ve gazete yazarlarının gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, kuruluşu 7 Mayıs 1924 tarihine dayanan ve o günden bugüne yaptığı tarafsız, ilkeli haberlerle halkın sesi olan Cumhuriyet Gazetesi’nin Türk Basınında temel taş olduğunu, bu tür siyasi baskıların, operasyonların Türk Milleti’ni yıldıramayacağını söyledi.

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban; “Bugün televizyon kanallarında, haber sitelerinden izlediğimiz sahnenin aynısını 21 Mart 2008’de Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz sahibi başyazarı rahmetli İlhan Selçuk’un Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınmasında yaşamıştık. O dönem iktidarın verdiği tavizlerle göreve gelenlerin dönemin savcılarının, hakimlerinin kimlere hizmet ettiği O davaların kimler tarafından tezgahlandığı yıllar sonra acı bir şekilde anlaşılmıştı. Şimdi aynı senaryo başka figüranlarla ve siyasi baskılarla tekrar sahnelenmekte Türkiye kısır bir döngünün içine sokulmak istenmektedir. Başkanlık hayali ile meşgul olan, başkanlık Türkiye’ye gelmezse ülke bölünür diyecek kadar ileri giden siyasi iktidar bocalamakta özgür basını susturmaya, vatandaşı da korku imparatorluğuna alıştırmaya çalışmaktadır. Yandaş medya ile tek ses yaratmak isteyen, gerçekleri yazıp vatandaşlarımızı doğru bilgilendirmeye çalışanları susturmaya çalışan anlayışa karşı Cumhuriyet Halk Partisi olarak dur diyeceğiz. Özgür basına, halkın sesine vurulmak istenen kelepçeye, yolları kamyonlarla kapatıp Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını engellemek isteyen anlayışlara karşı sesimizi daha çok duyuracağız” dedi.

Bu haber toplam 1094 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.