Muğla demokrasi için yürüdü

Muğla demokrasi için yürüdü
Muğla’da düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü ve Mitingi yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile...

Muğla’da düzenlenen Demokrasi Yürüyüşü ve Mitingi yaklaşık 10 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ile Akyol Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar mehter takımı eşliğinde marşlar söyleyerek yürüdü. Vali Amir Çiçek, Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Nihat Öztürk, CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ ve Nurettin Demir, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve ilçe belediye başkanlarıyla bütün siyasi partilerin il başkanlarının da katıldığı yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan şehitler için saygı duruşunda bulundu, dualar etti. Vatandaşlar darbe ve darbeciler aleyhine sloganlar attı. Yapılan konuşmalarda da vatandaşın darbecilere geçit vermediği, bundan sonra da vermeyeceği belirtildi.

Akdoğan, "Bu haşhaşi, zombi ve alçaklar Türkiye Cumhuriyeti liderini alarak başarılı olacağını düşünüyordu. Unuttukları bir halk vardı. O gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları sonrası binlerce kişi otel önüne gelerek ilk demokrasi nöbetini tuttu. Türkiye ve Muğla'da ilk demokrasi nöbeti başlatan Marmaris olmuştur. Bu nedenle Marmaris büyük öneme layıktır. Bu hainler amacına ulaşamadı ve hainlere karşı halkımız asil bir duruş sergiledi. Bu demokrasi nöbeti sadece cuntacılara karşı değil işgal denemesine karşı vatan savunmasıdır. On yılda bir küresel güçlerle Türkiye Cumhuriyeti istenilen eksende tutulmak isteniyordu. 15 Temmuz gecesi ile bu küresel güçlerin oyunlarına son verildi. O gece Türkiye Cumhuriyeti için bir milattır. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı verir gibi büyük bir oyunu bozmuştur. Küresel güçler, Türkiye'yi tutmak istedikleri eksen artık yok. Tehlike tamamen ortadan kalkmış değil. 40 yıllık bir yapılanmayı temizlemek için hepimiz seferber halindeyiz. Bu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel meselesi değil Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesidir" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.