MUĞLA EN PAHALI İL OLARAK 1. SIRAYA YERLEŞTİ

MUĞLA EN PAHALI İL OLARAK 1. SIRAYA YERLEŞTİ
Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Verilere göre; Türkiye’nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla oldu. Muğla, Ekim 2020’de ortalama...

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan hepsiemlak, Ekim 2021 Emlak Endeksi’ni açıkladı. Verilere göre; Türkiye’nin satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı ili 10 bin TL ile Muğla oldu. Muğla, Ekim 2020’de ortalama metrekare fiyatı 6 bin 337 TL iken yüzde 60’lık değişim ile 10 bin 167 TL olarak ilk 10’da birinci sıraya yerleşti. En pahalı ilçe ise 27 bin TL ile İstanbul’un Beşiktaş ilçesi oldu.

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, ülke genelindeki verilerden oluşturduğu Ekim 2021 Emlak Endeksi verilerini açıkladı. Emlak sektörünün son bir yılda sergilediği performansı masaya yatıran hepsiemlak’ın açıkladığı verilere göre; Türkiye genelinde satılık konutta metrekare fiyatı en pahalı olan 10 ilin birincisi 10 bin 167 TL ile Muğla oldu. Muğla’yı, İstanbul, Antalya, İzmir, Çanakkale, Balıkesir, Yalova,  Gaziantep, Denizli ve Edirne takip etti. Ortalama metrekare fiyat artışları bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 35-60 arasında bir artışın yaşandığı gözlemlendi.

YILLIK DEĞİŞİM YÜZDE 60

Muğla’da Ekim 2020’de ortalama metre kare fiyatı 6 bin 337 TL iken, Ekim 2021’de ortalama metre kare fiyatı 10 bin 167 TL olarak açıklandı. Böylece yıllık değişim yüzde 60 oldu.

BODRUM EN PAHALI İLÇE SIRALAMASINDA 4.

Ekim 2021 Emlak Endeksi verilerine göre Türkiye genelinde satılık konutta ortalama metrekare fiyatı en pahalı olan ilçelerin başında 27 bin 521 TL ile İstanbul’un Beşiktaş ilçesi geldi. Beşiktaş’ı yine İstanbul’un Sarıyer ilçesi takip etti. İzmir’in Çeşme ilçesi üçüncü sırada yer alırken Muğla’nın Bodrum ilçesi 18 bin 238 TL ile dördüncü sırada geldi. Bodrum’da ortalama metrekare fiyat artışları bir önceki yıl ile kıyaslandığında yüzde 69 artış gerçekleştiği görüldü.

DENİZ KENARINDAKİ İLLER DEĞERLENİYOR

Verilere göre; satılık konut fiyatlarının bir yıl içerisinde en çok artış gösterdiği illerin başında ise yüzde 88-46 arasındaki artış oranlarıyla Samsun, Muğla, Antalya, Mersin, Adana, İstanbul, Konya, Aydın, Çanakkale ve Sakarya geldi. Konut fiyatlarında en çok artış yaşanan 10 ilden 9’unun deniz kıyılarındaki iller olması dikkat çekti.

EN FAZLA HAREKETLİLİK MİLAS’TA

Emlak fiyatlarında yaşanan yükselişi gösteren endeks verileri, ilçelerdeki satılık konut fiyatlarındaki hareketliliği de ortaya koydu. Türkiye genelinde alıcısına son 1 yıl içerisinde en çok kazandıran ilçelerin başında; İzmir’in Foça, Dikili, Seferihisar, Urla, Menderes ilçeleri gelirken,  Muğla’nın Milas ilçesi ikinci sırada yer aldı. Ekim 2020’de ortalama metrekare fiyatı 4 bin 167 TK olan Milas’ta yıllık yüzde 95’lik bir artışla Ekim 2021’de ortalama metrekare fiyatı 8 bin 136 TL oldu.

Bu haber toplam 8154 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.