MUĞLA ESNAFLARI MÜZİK YASAĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ

MUĞLA ESNAFLARI MÜZİK YASAĞININ KALDIRILMASINI TALEP ETTİ
Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, Antalya’da alınan müzik yasağının kaldırılması kararının Muğla içinde getirilmesini talep etti. Başkan Ayyıldız, “Antalya İlinde alınan bu müzik yasağının kaldırılması kararının getirilmesini, daha geniş perspektiften bakılmasını istemekteyiz” dedi.

Covid-19 tedbirleri gerekçesiyle Haziran 2021’den itibaren bar ve gece kulübü gibi yerlerde müzik yayını saat 00:00’da sona ereceğini açıklanmıştı ve İçişleri Bakanlığı, 10 Mayıs 2022’de müzik yayın saatini 01:00’e kadar uzatmıştı.

Antalya’da müzik yasağının kaldırılmasının ardından Muğla’da da esnaf odaları müzik yasağının kaldırılması kararının alınmasını talep etti.

“GENİŞ PERSPEKTİFTEN BAKILMASINI İSTEMEKTEYİZ”

“Devletimizin güçlü hale getirmek için caba sarf edelim ve biran önce de müzik yasağının kaldırılmasını Muğla ve İlçeleri olarak 57 bin işvereni on binlerce çalışanı, on binlerce ev sahiplerini, dükkan sahiplerinin gelirlerini artıralım” açıklamasında bulunan Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, “Antalya İlinde alınan bu müzik yasağının kaldırılması kararının getirilmesini, daha geniş perspektiften bakılmasını istemekteyiz” dedi.

“PARA KAZANAMAYAN ESNAF VE SANATKARLARIMIZIN NEZDİNDE AFFEDİLMEYECEKLERDİR”

Başkan Ayyıldız yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Muğla Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığımız olarak; tüm dünyayı tehdit eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Koronavirüs (Covid-19) salgınının 05.05.2023 tarihinde Dünya Sağlık Örgütünce (WHO) Covid-19’un sağlık açısından küresel bir acil durum teşkil etmediği açıklaması gereğince, Covid-19 salgınının güncelliğini yitirdiği için artık müzik yayın yasağının kaldırılma zamanının geldiğini düşünmekteyiz. Muğla ve İlçelerimizde 57 bin esnafımız, sanatkarımız, şoför esnafımız, araç sahibi şoför esnaflarımız, bir bu kadar da kira sahipleri, ev sahipleri turizmden ekmek yerken, ekmeğini kazanırken bunun yanında istihdam yaratan esnaf ve sanatkarlarımız, yanlarında çalışmak üzere ve çalışmakta olan on binlerce çalışanımızı da iş vermekteler. Muğla ve İlçelerimizde çalışan kalifiye veya kalifiye olmayan elemanların Türkiye’ye, Muğla’da kazanılan paralarını yaymaktalar, götürmekteler, ailelerine bakmaktalar. Eğer sizler, bizler susarsak görevimizi yapmazsak önce Allah nezdinde sonra işsiz kalan, para kazanamayan esnaf ve sanatkarlarımızın nezdinde affedilmeyeceklerdir.

“YASA ÇIKARILMASI TARAFTARIYIZ”

Tüm yetkilileri, iktidar ve muhalefetiyle siyasi parti gözetmeksizin gelin hep beraber bu müzik yayınının yasağının tamamen kaldırılmasını ve Belediyelerin alacağı karara değil, Devletimizin alacağı kararlara, konaklamada kalan kişileri de rahatsız etmeyecek şekilde bir yasa çıkarılması taraftarıyız.

Eğer Belediyeler de esnaf ve sanatkarımızın yanında yer alacak ise onlarında alacak olan kararlara katkıda bulunmalarını bizlerde canı gönülden istemekteyiz. Şu iyi bilinmelidir ki, Ülkemize gelen Muğla’mıza, İlçelerimize gelen turistlerden biz esnaf ve sanatkarlarımız, şoför esnaflarımız, araç sahibi esnaflarımız çalışırlarken döviz kazanacaklar ki Ülkemize faydalı olalım. Ülkemizde işsizliği azaltalım. Gelin bu bacasız sanayiye hep beraber el ele vererek kalkındıralım.

“ODALARIMIZIN OY HAKKI OLMASINA İMKAN VERİLMELİDİR”

Belediyelerimizin alacağı her hangi bir karara müzik yasağı da dahil olmak üzere o İlimizdeki, o İlçemizdeki meslek grubuna göre Oda Başkanlarımızın, Şoförler Odası Başkanlarımızın ve Birliğimizin de görüşünün alınmasının doğru olduğunu, fikirlerinin alınmadan yetkililerimizin almış olduğu kararlar elbette ki yanlış olacak, yanlışa düşmeden önce elimizi hep beraber taşın altına koymamız gerektiğini düşünürken de gene Devletimiz tarafından Meclis’e getirilerek 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşu Kanunumuzun içeriğine konarak mutlaka sivil toplum örgütlerinin Odalarımızın alınacak olan kararlarda çağrılmasının görüşlerinin alınmasının yasayla belirtilmesine, oy hakkı olmasına imkan verilmelidir.

Asgari ücrete zam yapıldı. Çalışanlarımız haklarını alsınlar; biz bunlara karşı değiliz. Ancak, enflasyon düşmediği sürece yapılan ve yapılacak olan zamların hiçbir işe yaramadığını hep birlikte göreceğiz. Bize göre on binlerce kişiden, esnaf ve sanatkarımızdan aldığımız bilgiler doğrultusunda enflasyonun düşmesi için asgari ücretin artışı değil, satılan ürünlerin fiyatlarının dengeli bir şekilde aşağıya çekilmesi için uğraşmamız lazım. Eğer bu enflasyon düşmediği sürece çalışanlarımıza ayda 50.000,00.-TL. versek bile hiçbir işe yaramayacağını hep beraber görürüz. Gelin tüm siyasi partilerle beraber karar verecek merciye de, Devletimize de katkı verelim.

Bu enflasyon canavarını hep beraber yok edelim ki, bizler çalışanlarımızın sigortasını, işverenlerimizin Bağ-kur’unu, Devletimize olan borcumuzu, Devletimize olan vergi yükümlülüğümüzü yerine getirelim, primlerimizi ödeyebilelim. Gelin sayın yetkililer bu müzik yasağının kaldırılması ile ilgili Türkiye’mize döviz girişini, Devletimizin güçlü hale getirmek için caba sarf edelim ve biran önce de müzik yasağının kaldırılmasını Muğla ve İlçeleri olarak 57 bin işvereni on binlerce çalışanı, on binlerce ev sahiplerini, dükkan sahiplerinin gelirlerini artıralım. Devletimize de desteğimizi güçlü bir şekilde görevlerimizi yerine getirmek için bu fırsatı esnaf ve sanatkarlarımıza verilmesi gerektiğini tekraren düşünmekteyiz. Antalya İlinde alınan bu müzik yasağının kaldırılması kararının getirilmesini, daha geniş perspektiften bakılmasını istemekteyiz.”

(GÜZİDE KASIM)

Bu haber toplam 900 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.