Muğla Gazetesine İki Ödül

Muğla Gazetesine İki Ödül
Muğla Gazeteciler Cemiyeti'nin 2016 yılı Medya Başarı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede Muğla Gazetesine köşe yazarlığı ve sayfa...

Muğla Gazeteciler Cemiyeti'nin 2016 yılı Medya Başarı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Gecede Muğla Gazetesine köşe yazarlığı ve sayfa mizanpajında ödül verildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek’e, 15 Temmuz Darbe Girişimi sürecin de darbeye karşı duruşu, demokrasiye olan inancı nedeniyle,  CNN Türk Genel Müdür’ü Erdoğan Aktaş da 15 Temmuz darbe girişiminin karanlık gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’nın FaceTime üzerinden yaptığı bağlantıyı ekranlara taşıyan, darbeci askerlerin fiili müdahalesine maruz kalmasına rağmen, son ana kadar ekranını karartmama konusunda verdiği mücadele, demokrasiye ve çok sesliliğe inancıyla habercilik adına göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle onur ödülü verildi.

Geceye Yoğun Katılım Oldu

Muğla Gazeteciler Cemiyeti'nin 2016 yılı Medya Başarı Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. CNS tesislerinde düzenlenen geceye Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Muğla İl Jandarma  Komutan Vekili Albay Numan Öksüz, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir,Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Muğla Basın İlan Kurum Müdürü M. Ali Köseoğlu, Başbakanlık Muğla Basın Enformasyon Şube Müdürü erol Kütahya, CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş, CNN Türk Haber Müdürü Ali Güven, Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete, Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Erdoğan Ünal, CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz, MHP Menteşe İlçe Başkanı Selim Bağcıoğlu, Demokrat Parti Muğla İl Başkanı Zekai Alper, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Medya Demokrasinin Yanında Olmuştur

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Süleyman Akbulut “"Eğer 15 Temmuz darbe girişimi sürecini yaşamamış olsaydık şu anda konuşmalarımızı basında sansürün kaldırılışı ve basın özgürlüğü üzerine yapıyor olacaktık. Ancak 15 Temmuz darbe girişimi süreci ve sonrasında yaşananlar geldi bizim ertelediğimiz gecenin ana gündemi oluverdi. Ülkemizi derinden sarsan 15 Temmuz darbe girişimi gecesi özellikle haber kanallarımız milletin ve demokrasinin sesi olmuştur. Yani Türk Medyası darbenin karşısında ve demokrasinin yanında olmuştur. Bu anlamda yönetim kurulumuzca demokrasinin sesi olan meslektaşlarımızı ödüllendirmek istedik” dedi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca ise, ülkemiz gündemini değerlendirerek, özellikle basın sektöründe yaşanan gelişmelere değindi. Karaca, Basın İlan Kurumu'nda ömür boyu sürebilecek olağan üstü bir hal ilan edildiğini savunurken, konulan bir maddede, "Devlet, hükümet için, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü engelleyen her gazetenin ekmeğini ömür boyu keserim" denildiğini, devlete karşı hiçbir olumsuzluğu olmayan televizyon, gazete ve radyoların kapatıldığını 250 kadar gazetecinin basın kartları iptal edildiğini söyledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek “15 Temmuz darbe girişimi sırasında Muğla ve ülke medyası darbecilere karşı dik duruş sağladı. Darbe gecesi ve sonrasında görev başında olan gazetecilere bilgi akışını doğru sağlamak için elimizden geleni yaptık. Türk Medyası 15 Temmuz akşamı birlik ve beraberlik içerisinde demokrasiye sahip çıkmıştır” dedi.

CNN Türk Genel Müdürü Erdoğan Aktaş “Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin şahsıma ve CNN Türk Ailesine verdiği onur ödülü bizleri gerçekten mutlu etti.  Böyle görkemli ve güzel gecede bulunmaktan büyük mutluluk duydum. Emeği geçen tüm gazeteci arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek’e, 15 Temmuz Darbe Girişimi sürecin de darbeye karşı duruşu, demokrasiye olan inancı nedeniyle,  CNN Türk Genel Müdür’ü Erdoğan Aktaş da 15 Temmuz darbe girişiminin karanlık gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğa’nın FaceTime üzerinden yaptığı bağlantıyı ekranlara taşıyan, darbeci askerlerin fiili müdahalesine maruz kalmasına rağmen, son ana kadar ekranını karartmama konusunda verdiği mücadele, demokrasiye ve çok sesliliğe inancıyla habercilik adına göstermiş olduğu hassasiyet nedeniyle onur ödülü verildi. Gecede Muğla Gazetesi’de iki ödül birden altı. Köşe yazarlığı dalında Mustafa İnci’ye ödülünü Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş verdi. Sayfa mizanpajı dalında Sinan Boyacı’nın ödülünü Muğla Amatör Spor Kulüpleri federasyonu Başkanı Mehmet Top verdi.

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.