MUĞLA GÜVENLİKTE SONUNCUYMUŞ! TÜİK’E BÜYÜK TEPTİ

MUĞLA GÜVENLİKTE SONUNCUYMUŞ! TÜİK’E BÜYÜK TEPTİ
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Muğla’nın Şırnak’tan güvensiz il verilerine Muğla’lı vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Terör...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Muğla’nın Şırnak’tan güvensiz il verilerine Muğla’lı vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Terör olaylarının yaşandığı Şırnak ile Muğla’nın karşılaştırılmasının büyük yanlış olduğunu belirten vatandaşlar “ Muğla Türkiye’nin en güvenli ili. Devletin bir kurumunun Muğla’yı güvensiz iller arasında göstermek Muğla’ya yapılan büyük bir hakarettir” diyerek tepki gösterdiler.

Vatandaşlar tepki gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Güvenlik endeksinde Muğla’yı son sırada göstermesi vatandaşların büyük tepkisine neden oldu. Muğla’lı vatandaşlar “Türkiye’nin en güvenli illeri arasında yer alan Muğla’nın Türkiye İstatistik Kurumu tarafından güvenlik endeksinde 81 il arasında son sırada gösterilmesi büyük bir yanlıştır. Türkiye İstatistik Kurumu’nun bu verilerini Muğla halkı olarak kınıyoruz. Muğla’yı en güvensiz iller arasında göstermek Muğla’ya büyük bir hakarettir. Bu çalışmayı yapan ve kamuoyu ile paylaşan Türkiye İstatistik Kurumunu protesto ediyoruz” dediler.

Turizmcilerde tepki gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun 81 il arasında güven endeksinde Muğla’yı sonuncu il göstermesine turizmcilerde büyük tepki gösterdi. Turizmciler “ Muğla olarak Türkiye’nin en gözde turizm merkezlerinden birisiyiz. Her yıl 3 milyonun üstünde yabancı turist ağırlıyoruz. Rusya ile yaşanan kriz ortada. Yaşanan terör olayları da turizme darbe vuruyor. Son olarak Türkiye İstatistik Kurumu’nun Muğla’yı güvenlik endeksinde son sırada göstermesi Muğla turizmine vurulan son darbedir. Avrupa’dan Muğla bölgesine gelecek olan turistler bu saçma sapan verilere baktığı zaman Muğla’nın güvenlik açısından ez zayıf il olduğunu görecek. Türkiye İstatistik Kurumunun açıkladığı bu verilerin doğru olduğuna inanmıyoruz” dediler.

Bu haber toplam 554 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.