“84 MİLYON ÖZEL ŞİRKETLERİN İNSAFINA BIRAKILAMAZ”
Muğla’nın Menteşe ilçesi Sınırsızlık Meydanı’nda Ucuz Elektrik Platformu bileşenleri Vatan Partisi Muğla İl Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği Muğla yurt genelinde yaşanan fahiş elektrik zamları ile alakalı basın açıklaması gerçekleştirdi.
Yurt genelinde olduğu gibi Muğla’da da elektrik, doğalgaz ve akaryakıta yapılan zamlarla ilgili protestolar devam ediyor.
Menteşe Sınırsızlık Meydanı’nda Vatan Partisi İl Başkanlığı ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerince elektrik zamlarına ve çözümüne ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi.
“ÖZEL ÇIKAR HALKIN ÇIKARININ TEPESİNE BİNDİ”
Özel şirketlerin devletten aldığı elektriği aşırı karla sattığını kaydeden Vatan Partisi Muğla İl Sekreteri Uğur Kaçar, “Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamlar, halkımızın, esnafımızın, çiftçimizin, sanayicimizin, bütün üreticilerimizin belini bükmüş, üretim şevkini kırmıştır.
Devlete ait elektrik dağıtım şirketleri özelleştirildi. Sonuçlarını yaşıyoruz. Özel çıkar, halkın çıkarının tepesine bindi. Özel şirketler, devletten aldığı elektriği aşırı kârla satıyor. Enerji dağıtımı kamu hizmetidir! Dahası, enerjide halkçı çözüm ülke güvenliği için şarttır. Enerji, kâr amacıyla değil, toprağın ekilmesi, sanayi çarkının çevrilmesi, çarşılarımızın şenlenmesi, halkımızın ihtiyaçlarının karşılanması ve toplumda huzurun sağlanması için ucuza verilmelidir. Kamu eliyle yenilenebilir ve ucuz enerji üreten modellere geçilmelidir. Nükleer enerji üretiminin geliştirilmesi Türkiye'nin geleceği açısından şarttır. Vatan Partisi’nin merkezinde olacağı Üreticilerin Millî Hükümeti, özel elektrik ve doğalgaz dağıtım şirketlerini kamulaştıracaktır” dedi.
“84 MİLYON ÖZEL ŞİRKETLERİN İNSAFINA BIRAKILAMAZ”
2018’den bu yana Türkiye’de elektriğin yüzde 700 zamlandığını ifade eden Türkiye Gençlik Birliği Muğla İl Sekreteri İlyas Yılmaz, “Sadece birkaç veri elektrik faturalarının milletin sırtında ne kadar büyük bir yük olduğunu açıklamaya yetiyor.2018’den bu yana Türkiye’de elektrik yüzde 700 zamlanmış! Elektrik şirketleri devletten ucuza aldığı elektriği, birim fiyatını 30 kuruşa aldığı elektriği 2 liraya halka satıyor. Elektrik dağıtım ve pazarlamasında devletin payı sıfırdır. Elektrik üretiminin sadece %25’i devlet eliyle gerçekleşiyor. Gördüğünüz gibi elektrik dağıtımı şirketlerin çıkarlarına göre işliyor! Ucuz elektrik milletimizin haklı talebidir. Türk Gençliği olarak çalışmak ve üretmek istiyoruz. Maliyetler artmasın, istihdam alanları daralmasın, üretim azalmasın istiyoruz.84 milyon ve yüzbinlerce işletme özel şirketlerin insafına bırakılamaz” dedi.
Açıklamada “Şirketler kamuya elektrik ucuza” , “Elektrik dağıtımı kamulaştırılsın” sloganları eşliğinde elektrik şirketlerinin kamulaştırılması vurgulandı. Ucuz Elektrik Platformunu tüm Muğla’ya yaymak için çalışmalara başlandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.