AK Parti Muğla Kadın Kolları’ndan İbn-i Sînâ Haftası Programı
15
AK Parti Muğla Kadın Kolları Sağlık Politikaları Başkanlığı tarafından, 27 Ağustos 2026 Perşembe günü İbn-i Sînâ Haftası kapsamında Menteşe’deki Sınırsızlık Meydanı’nda bir program gerçekleştirildi. Programa Ak Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nur Özel ve çok sayıda partili katıldı.
“Sağlık, Bilgelik ve Dengeyle Yaşamak” temasıyla düzenlenen etkinlikte, İbn-i Sînâ’nın tıp bilimine bıraktığı miras ve sağlık anlayışı vatandaşlarla paylaşıldı. Etkinlik kapsamında kurulan bilgilendirme standında İbn-i Sînâ’nın sağlık yaklaşımı, tıp tarihine katkıları ve koruyucu sağlık anlayışı hakkında bilgiler verildi.
25
Programda, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve İstanbul Milletvekili Tuğba Işık Ercan tarafından hazırlanan açıklama, AK Parti Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Ayşenur Özel tarafından okundu.
Açıklamada İbn-i Sînâ’nın yalnızca bir hekim olmadığı, aynı zamanda filozof, bilim insanı ve insan ruhuna dair düşünceleriyle öne çıkan önemli bir bilgin olduğu vurgulandı. İbn-i Sînâ’nın eserlerinin yüzyıllar boyunca doğudan batıya tıp alanında önemli bir yere sahip olduğu belirtilerek, hastalıkların tedavisinin yanı sıra sağlığın korunması ve geliştirilmesine yönelik yaklaşımına dikkat çekildi.
35
Açıklamada ayrıca dengeli yaşam, ölçülü beslenme, temiz çevre ve ruh sağlığının sağlıklı toplumun temel unsurları olduğu ifade edildi. Kadın sağlığını merkeze alan, sağlık okuryazarlığını güçlendiren ve koruyucu sağlık hizmetlerini önemseyen bir anlayışın benimsendiği kaydedildi.
45
Güngör: “Aromatik bitkiler şifa kaynağı oluyor”
Programda konuşan AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör ise geleneksel yöntemlerin ve aromatik bitkilerin geçmişten günümüze kullanımına dikkat çekti.
Güngör, annelerden, babaannelerden ve anneannelerden aktarılan geleneksel sağlık uygulamalarına değinerek, kekik çayı, adaçayı ve farklı bitkilerin geçmişte çeşitli rahatsızlıklarda kullanıldığını söyledi.
Güngör, doğal yöntemlerle aromatik bitkilerden faydalanıldığını belirterek, bu bitkilerin bazı durumlarda insanların dertlerine deva ve şifa kaynağı olduğunu ifade etti. Güngör, etkinliği düzenleyen AK Parti Kadın Kolları’nı da çalışmalarından dolayı tebrik etti.
55
Vatandaşlara bitki çayı ve şerbet ikram edildi
İbn-i Sînâ’nın sağlık anlayışının ve geleneksel bitkilerin tanıtıldığı programın sonunda vatandaşlara rezene ve lavanta bitki çayları, şeker ve hibiscus şerbeti ikram edildi.
Etkinlikte ayrıca İbn-i Sînâ’nın bilim, sağlık ve insan yaşamına ilişkin mirasının gelecek kuşaklara aktarılması ve sağlık konusunda farkındalık oluşturulması amaçlandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.