AK Parti Muğla’da Üye Sayısını 90 Bin Üzerine Çıkardı
Teşkilat yapılanmasının kısa sürede tamamlandığını ifade eden Güngör, 20 Kasım 2025 itibarıyla il yönetim kurulunun oluşturulduğunu, 9 Aralık 2025 tarihinde ise yürütme kurulunun kamuoyuna duyurulduğunu kaydetti.
Yargıtay Başkanlığı tarafından 2 Ocak 2026 tarihinde açıklanan resmî verilere de değinen Güngör, AK Parti’nin Türkiye genelindeki üye sayısının 664 bin 568 artarak 11 milyon 543 bin 301’e ulaştığını vurguladı. Bu artışın, partinin toplumdaki karşılığını ve sahada yürütülen çalışmaların etkisini ortaya koyduğunu ifade etti.
Muğla özelinde de dikkat çekici bir tablo ortaya koyan Güngör, görevi devraldıkları tarihten bu yana il genelindeki hedef üye oranının yüzde 37 artırıldığını belirtti. Bu artışla birlikte AK Parti’nin Muğla’daki güncel üye sayısının 90 bin 504’e ulaştığını aktaran Güngör, sisteme henüz girişi yapılmamış ve onay süreci devam eden üyelerle bu sayının daha da yükseleceğini dile getirdi.
Çalışmaların yalnızca yeni üye kazanımıyla sınırlı kalmadığını belirten Güngör, geçmişte partiden ayrılan ya da çeşitli nedenlerle kırgınlık yaşayan vatandaşlarla da birebir temas kurduklarını söyledi. Bu kapsamda 14 bin 311 kişiye telefonla ulaşıldığını, yapılan görüşmeler ve hane ziyaretleri sonucunda 2025 yılı içerisinde 4 bin 371 vatandaşın yeniden partiye kazandırıldığını ifade etti.
Milas, Bodrum ve Köyceğiz ilçelerinde ilçe başkanlığı atamalarının henüz tamamlanmadığını hatırlatan Güngör, buna rağmen bu ilçelerde ciddi bir üye potansiyeli bulunduğunu ve atamaların ardından çalışmaların daha da hız kazanacağını kaydetti.
Teşkilatın tüm kademeleriyle sahada olduklarını vurgulayan Güngör, AK Parti’nin hizmet anlayışını Muğla’nın her noktasına ulaştırmak için çalışmaların aralıksız süreceğini ifade etti. Açıklamasında kadın ve gençlik kolları başta olmak üzere il ve ilçe teşkilatlarına teşekkür eden Güngör, elde edilen başarının ortak bir emeğin sonucu olduğunu belirtti.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğine de vurgu yapan Güngör, Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Muğla’da parti bayrağını daha yukarılara taşımak için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.