Aras’tan Zincir Marketlere Tepki: “Yerel Esnafın Hakkını Yiyorlar”
Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nin bugün gerçekleşen son toplantısına Başkan Ahmet Aras’ın ekonomik adaletsizlik ve yerel dayanışma vurgusu yaptığı konuşması damga vurdu. Özellikle zincir marketlerin Muğla ekonomisinden parayı "buharlaştırdığını" savunan Aras, bu işletmelerin şehre katkı sunmadığını ifade etti.
"Zincir Marketler Parayı Buharlaştırıyor"
Başkan Aras, zincir marketlerin yerel esnafı yok ettiğini ve kazançlarını şehir dışına çıkardığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Bu zincir marketlerin memlekete ne faydası var? Kasap veya memur maaşını alıyor, gidiyor bu marketlere veriyor. O para buradan buhar olup gidiyor. Yerel esnaftan alışveriş yapılsa para Muğla içinde dönecek; kasap berbere gidecek, berber kırtasiyeciye... Ama bunlar parayı alıp götürüyor, sadece üç beş arkadaşımızı asgari ücretle çalıştırıyorlar."
Zincir marketleri "çekirge sürüsüne" benzeten Aras, Bodrum Belediye Başkanlığı döneminde bu işletmelere ruhsat vermemek için ulaşımdan trafiğe kadar her türlü yasal raporu kullandığını ancak bu engellerin mahkeme kararlarıyla aşıldığını hatırlattı. Aras, hükümete de seslenerek bu işletmelerin kazandıkları şehirlerde vergi ödemeleri için yasal düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.
Localar Boş Kaldı: Muğla'nın Devlerinden Destek Yok
Muğlaspor’un kısıtlı bütçesine rağmen elde ettiği sportif başarıyı büyük bir takdirle karşıladığını belirten Başkan Ahmet Aras, kulübün sadece bir futbol takımı değil, binlerce çocuğa kapı açan dev bir sosyal proje olduğunu hatırlattı. Ancak kulübe gösterilen ilgisizlik karşısında sitemini gizlemeyen Aras, stadyumda bulunan 18 locanın halen boş durduğuna dikkat çekti. Bir loca bedelinin 1 Milyon TL olduğunu, beş iş insanının bir araya gelerek 200 bin TL gibi rakamlarla bu locaları doldurabileceğini belirten Başkan, ödemelerde çek ve taksit gibi her türlü kolaylığı sağladıklarını ifade etti. Muğla'nın kaynaklarını kullanarak zenginleşen mermercilere, madencilere ve turizmcilere seslenen Aras, "Bugün Muğla’nın büyük firmalarının markalarını bu meydanda, bu stadyumda görmeyeceksek ne zaman göreceğiz? Lütfen artık bu şehirden kazandığınızı bu şehrin çocuklarına ve kulübüne geri verin" diyerek iş dünyasını göreve davet etti.
"Markanızı Meydana Koyun"
Zincir marketlerin sosyal sorumluluk projelerine de hiçbir katkı sunmadığını belirten Aras, "Bir tane sosyal veya kültürel faaliyete sponsor olduklarını gördünüz mü? Bir çocuğa burs verdiklerini duydunuz mu? Ayıptır, günahtır" diyerek Muğlalı iş insanlarına, "Taze gelsinler, markalarını stadın ortasına koysunlar, Muğla’nın çocuklarına sahip çıksınlar" çağrısında bulundu.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.