Başbakan Yıldırım: Kılıçdaroğlu ortaçağda kaldı
Başbakan Binali Yıldırım Partisinin Muğla’da 6’ıncı olağan kongresinde konuştu. Başbakan Yıldırım “Bugün Kılıçdaroğlu, milli ve yerli olmaktan bahsediyor. İki lafından biri milli olmak yerli olmak diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen nerede yaşıyorsun. Orta çağdan mı kaldın. Türkiye ne tüfek ne tabanca topunu da yapıyor. İHA’sını da SİHA’sını da tankını da yapıyor. Uyan artık uyan. Millilik yerlilik lafla olmaz. Millilik FETÖ ağzı ile konuşmakla olmaz, millilik yerlilik PKK PYD ağzı ile konuşmakla olmaz” dedi.
Muğla efeler diyarı
Ak Parti Muğla 6. İl Kongresine katılan Başbakan Binali Yıldırım, “Turizmin başşehri, efelerin Yörüklerin otağı Muğla’nın o güzel ilçelerini bile sayarken insanın yüreği ferahlıyor. Muğla’nın güzelliklerini görmeyen ve dünyayı gördüm tanıyorum demesin. Bugün Ak Parti il kongremiz için buradayız. Geçen Temmuz ayında Yörük Türkmen şenliğinde beraber olmuştuk. Oradaki sevgiyi unutmamız mümkün değil. AK Partiyi anlamak için geçmişe uzanmak gerekiyor. 15 yıla bakmak gerekiyor. 2002’den bugüne yaşadığımız onca sıkıntıya rağmen, dünyayı kasıp kavuran ekonomik krize rağmen, 3 kat büyüyen bir Türkiye var. Kimin sayesinde, AK Parti iktidarı ve milletin sayesinde” dedi.
Türkiye’ye birincilik yakışır
Başbakan Binali Yıldırım “ AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları sayesinde. Dünyanın en hızlı büyüyen, ülkelerini de solladık. Geçen sene 3. çeyrekte yüzde 11.1 ile Çin’i de solladık, birinci sıraya oturduk. Türkiye’ye birincilik yakışır. Böylece son 24 çeyreğin rekorunu da kırmış olduk. Bölgedeki kalkınmadaki, hizmet ve alt yapı eşitsizliğini gidermek için büyük mücadele verdik. Türkiye doğudan batıya, kuzeyden güneye gelişti kalkındı. Her alanda rekorlar rekora koşmaya devam ediyoruz. Bunu yaparken sadece yollar, havalimanları, hastaneler, okullar, adalet sarayları yapmadık” dedi.
Darbeciler Cumhurbaşkanının hayıtına kast etti
Başbakan Binali Yıldırım “ Türkiye’nin önünü kesmek isteyen çeteleri darbecileri ve vesayetçileri de eze eze bugünlere geldik. Muğla bunu en iyi bilen il. Milletin adamı Cumhurbaşkanımızı burada hayatına kastetmeye çalıştılar. Alçaklar Cumhurbaşkanımızın suikast yapıp hayatına son vermek istediler. Ama Muğla’nın güzel insanları gönüllerin efeleri her biri bir kahraman oldu, meydanlara inde onlara gereken cevabı verdi. Alçaklara fırsat vermedi. Demokrasiye ve Cumhurbaşkanına sahip çıktı. FETÖ’cü darbecilere o gece günü gösterdiniz. Şehitler verdik ama yarınlarımızdan asla vazgeçmedik. Ay-Yıldızı Bayrağımızı indirtmedik. Bu ülke her seferinde karamsarlık pompalayan felaket tellallığı yapanlar hiç eksik olmadı. Fakat bunlara rağmen, ekonomimiz sağlam temeller üzerinde durmaya, büyümeye devam ediyor. 2008 den beri her türlü saldırıya karşı testten geçtik, dayanıklılığı bir kez dana görüldü” dedi.
Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik
Başbakan Yıldırım “ Zeytin Dalı’ harekatı devam ediyor. Mehmetçik ile birlikte ÖSO birlikleri bölgenin huzuru için destanlar yasıyor. Mehmetçik kahraman askerimiz niye orada? Çünkü onlar vatandaşımızın can ve mal güvenliğini koruyor. Onlar hudutlarımızın güvenliği için oradalar. Onlar alçak PKK, PYD, DEAŞ terör örgütlerini ortadan kaldırmak için oradalar. Bölgeye huzur ve barış getirmek için oradalar. İstikbalimiz ve istiklalimiz için gece gündüz demeden destan yazıyorlar. Sınırlarımızın güvenliği için yaptığımız bu harekatı karalamaya çalışanlar. Saptırmaya çalışanlar var. Ama biz haklıyız ve onun için güçlüyüz. Sonun kadar devam edeceğiz. Biz Afrin bölgesine savaşa gitmedik. Niye gittik. Orada yıllardan beri Araplara, Kürt kardeşlerimize ve Türkmenlere zulmeden, malını mülkünü elinden alan genç yaşta kız erkek çocukları askere almaya çalışan onları terörist yapmaya çalışan açmak terör örgütünü bitirmek için gittik. Kimse kusura bakmasın. Yanı başımızda ur gibi büyüyen bir terör örgütü varsa ona göz yumamayız. Türkiye için bir tehdittir. Bunla mücadele etmekte hem uluslar arası, hem de iç hukuktan doğan en tabi hakkımızdır. Sadece terör odaklı bir hareket yürüttüğümüz tüm cümle biliyor. DAEŞ PKK adı ne doyursa olursa orada bölge insanını zulmeden hiçbir terörist kalmayıncaya kadar bu hareket devam edecektir. Aynen Fırat kalkanı gibi terörden temizlenecek. Ülkemizde misafir ettiğimiz mülteciler göçmenler gidip oraya yerleşecekler. Bölgede huzur olacak. Bölgede DEAŞ ile mücadele yapıyoruz diye PKK’ya destek verenleri söylemleri ile eylemleri ile gönderdikleri silahları ile onları Türkiye’ye karşı bir tehdit haline getiren sözde dost diye bildiğimiz ülkeleri hepiniz biliyorsunuz” şeklinde konuştu.
Terör örgütleri ile aynı dili konuşan siyasetçilerimiz var
Başbakan Binali Yıldırım “ Bu terör örgütleri ile aynı dili konuşan siyasetçilerimiz var. Onlar da terör örgütünün ağzından konuşuyor. Bugün Kılıçdaroğlu, milli ve yerli olmaktan bahsediyor. İki lafından biri milli olmak yerli olmak diyor. Ey Kılıçdaroğlu sen nerede yaşıyorsun. Orta çağdan mı kaldın. Türkiye ne tüfek ne tabanca topunu da yapıyor. İHA’sını da SİHA’sını da tankını da yapıyor. Uyan artık uyan. Millilik yerlilik lafla olmaz. Millilik FETÖ ağzı ile konuşmakla olmaz, millilik yerlilik PKK PYD ağzı ile konuşmakla olmaz. Önce sen partindeki PKK terör örgütü değildir diyen sen teröristlerin ağzı ile konuşuyorsun de. Ondan sonra milli olmaktan bahset. Eğer milli olmak istiyorsan gel sende ittifaka katıl da bu kurtar kendi. Sana da yer var. Bu açıklamalar çocuk yaştakileri kaçıran terör örgütünün ekmeğine yağ sürüyor. ÖSO da terör örgütlerine boyun eğmeden ülkesindeki zulme. İstilaya iç savaşa boyun eğmeyen vatansever Suriyelilerden oluşan ordudur. Mehmetçik ile omuz omuza teröristleri bir bir etkisiz hale getiriyorlar. Sivillere zarar getiriliyor diye çatlak sesler var. Bunu söyleyenler altından kalkamazlar. Yemen. Afganistan ve Afrika ülkelerine bakın. Tür askeri kılı kırk yarıyor. Tek bir sivilin canına malına zarar gelmesin diye çok ama çok titiz bir çalışma yapıyor. Ama siviller konusunda hassan olanlar Reyhanlı’ya Kilis’e düşen 110 roketin ölen sivillerin yaralanan vatandaşları hiç aklına nedense getirmiyor. Kimse Türkiye’yi Suriye’yi parselleyenler ile karıştırmasın” dedi.
MUSTAFA İNCİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.