Başkan Ahmet Aras’tan Seki Çayırı’nın TOKİ’ye Devredilmesine Sert Tepki:"Yeter Artık"

Başkan Ahmet Aras’tan Seki Çayırı’nın TOKİ’ye Devredilmesine Sert Tepki:"Yeter Artık"
Muğla’da tarımın, hayvancılığın ve ata sporlarının merkezi konumundaki Seki Çayırı’nın TOKİ’ye devredilerek konut projesine dahil edilmesi kararı, kentte büyük tepkiye yol açtı.

whatsapp-image-2025-10-09-at-11-22-46

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Seki Çayırı’nın bölge halkı için yalnızca bir mera alanı değil, aynı zamanda geçim kaynağı ve kültürel mirasın simgesi olduğunu vurguladı.

ahmet-arasin-aciklamasi

Aras, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Muğla’mızda tarımın, hayvancılığın ve ata sporlarının kalbi olan Seki Çayırı’nın TOKİ’ye devredilerek konut projesine dahil edilmesi, burada yaşayan vatandaşlarımızın geçim kaynaklarının ve yaşam alanlarının yok edilmesidir. Doyamadınız yok etmeye, yeter artık.”

Seki Çayırı, yıllardır yaylacılık, hayvancılık ve geleneksel yağlı güreş etkinlikleriyle biliniyor. Bölge halkı, çayırın yapılaşmaya açılmasının hem doğayı hem de yerel yaşam kültürünü geri dönülmez biçimde etkileyeceğini belirtiyor.

Bu haber toplam 64 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.