CHP Muğla İl Başkanı Zekican Balcı, Adaylığı Hakkında Açıklama Yaptı
CHP Muğla İl Başkanı Av. Zekican Balcı, 19 Ekim Pazar günü gerçekleştirilecek 39. Olağan İl Kongresi öncesi yaptığı kamuoyu açıklamasında, İl Başkanlığı’na yeniden aday olmayacağını açıkladı.
İki yıldır sürdürdüğü görevi partinin tarihine ve ilkelerine uygun şekilde yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Balcı, “Yeniden aday olmama kararını partime olan karşılıksız sevgimle verdim. Çünkü biliyorum ki siyasette asıl mesele her koşulda görevde kalabilmek değil, görevi zamanında onurla tamamlayabilmektir” dedi.
Balcı, CHP’li olmanın kendisi için bir yaşam biçimi olduğunu belirterek, halktan yana olmanın, adaletten şaşmamanın ve Cumhuriyet’e sadakatin CHP’li olmak anlamına geldiğini ifade etti. Görev süresi boyunca makamın ve davanın onurunu taşımaya özen gösterdiğini kaydetti.
Son yerel seçimlerde elde ettikleri başarıya da değinen Balcı, “11 ilçemizde altı oklu bayrağımızı dalgalandırdık ve oy oranımızı yüzde 19 artırarak, Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni yüzde 55’lik büyük bir halk desteğiyle yeniden kazandık. Bu başarı, bir kişinin ya da bir dönemin değil, örgüt iradesinin, ortak inancın ve dayanışmanın eseridir” dedi.
Balcı, CHP’yi ayakta tutanların gençler, kadınlar, emekçiler ve yurtseverler olduğunu belirterek, örgütün bu ruhla yarınların en büyük güvencesi olmaya devam edeceğini söyledi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti olan CHP’nin sade bir üyesi olmanın bile büyük bir şeref olduğunu ifade eden Balcı, partinin iktidar yürüyüşünde Genel Başkan Özgür Özel’in yanında olacağını da duyurdu.
Balcı açıklamasını, “Bir siyasetçiyi, kazandığı seçimler değil, kaybetmediği ilkeler tanımlar. Ben inandığım hiçbir ilkemden vazgeçmedim, vazgeçmeyeceğim” sözleriyle tamamladı.
Görev süresince desteklerini esirgemeyen ailesine, eşine, çocuklarına ve dostlarına teşekkür eden Balcı, kongrenin Muğla ve örgüt için hayırlı olmasını diledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.