CHP Muğla Milletvekili Uzun, Menteşe’deki “Dönerciler Sırası” Satışını Meclis Gündemine Taşıdı
CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, yaşanan süreci Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan yanıt beklediği yazılı soru önergesini sundu. Bakanlığın resmi satış listesinde, Menteşe Emirbeyazıt Mahallesi 1160 ada 1 parseldeki 984,90 metrekarelik taşınmazın 63 milyon 750 bin lira muhammen bedelle satışa çıkarıldığı ve açık artırmanın 2 Nisan 2026 Perşembe günü saat 10.30’da yapılacağı belirtildi.
Cumhur Uzun, yıllardır aynı noktada ekmeğini kazanan esnafın süreçle ilgili iddialarının ciddiyetle ele alınması gerektiğini vurguladı. Uzun, “Bir kamu taşınmazı satışa çıkarılırken, orada yıllardır alın teriyle ayakta duran esnafın beklentisi, başvurusu ve iddiaları yok sayılıyorsa burada ciddi bir yönetim sorunu vardır. Kamu idaresi, vatandaş karşısında kapalı kapılar ardında işlem yapan değil, her adımını açık ve hesap verebilir biçimde yürüten bir anlayışla hareket etmelidir” ifadelerini kullandı.
Önergede, taşınmaz üzerindeki kiracı sayısı, esnaftan hangi belgelerin ve hangi hukuki dayanakla istendiği, esnafa satış veya öncelik hakkı tanınıp tanınmadığı, muhammen bedelin hangi değerleme raporuna göre belirlendiği ve mevcut kullanıcıların mağduriyetini önlemeye dönük geçiş planı olup olmadığı soruldu. Uzun, sürecin kamu yararı ile sosyal adalet dengesini gözeterek yürütülmesinin zorunlu olduğunu belirtti ve Bakanlığın kamuoyuna tatmin edici açıklık sağlaması gerektiğini kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.