Doğru Parti Muğla’da Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı Gerçekleştirildi
15
Doğru Parti Muğla İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı, Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Bölgedeki il ve ilçe başkanları ile parti yöneticilerinin bir araya geldiği programda, teşkilat çalışmaları ve Türkiye gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantı öncesinde parti temsilcileri kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltı programında il ve ilçe teşkilatlarının birbirleriyle tanışması ve kaynaşması amaçlanırken, ardından toplantı bölümüne geçildi.
Programın açılışında konuşan Doğru Parti Muğla İl Başkanı Cahit Karaöz, toplantının amacının teşkilatlar arasındaki birlik ve beraberliği güçlendirmek, ülkenin siyasi, sosyal ve ekonomik sorunlarını değerlendirmek ve çözüm önerileri üzerinde fikir alışverişinde bulunmak olduğunu ifade etti.
25
Karadağ konuşmasında Doğru Parti’nin siyasi çizgisine ilişkin değerlendirmelerde bulunarak partinin merkez sağdaki adres olduğunu savundu. Karaöz, Doğru Parti’nin milliyetçi, muhafazakar ve demokrat bir anlayışa sahip olduğunu belirterek; laiklik, yargı bağımsızlığı, üniter devlet yapısı ve milli çıkarların partinin temel yaklaşımları arasında bulunduğunu söyledi.
Konuşmasında geçmiş dönem siyasi ve ekonomik politikalarına da değinen Karaöz, Demokrat Parti, Adalet Partisi ve Doğru Yol Partisi dönemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin geçmişte gerçekleştirdiği sanayi yatırımlarını ve kamu kuruluşlarını örnek gösteren Karaöz, günümüzde tarım, üretim ve kamu kaynakları konusunda yaşanan sorunlara dikkat çekti.
Karaöz ayrıca Türkiye’deki mevcut siyasi tabloya ilişkin eleştirilerini dile getirerek, AK Parti, MHP ve diğer siyasi aktörlerin politikalarını değerlendirdi. CHP’nin de yeterli muhalefeti yapmadığını savunan Karaöz, Doğru Parti’nin merkez sağda önemli bir alternatif olduğunu ifade etti.
35
Serdaroğlu: “Yerel teşkilatlar ne diyorsa onu yapmak zorundayız”
Toplantının devamında söz alan Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, parti teşkilatlarının seçim dönemlerinde daha fazla söz sahibi olması gerektiğini belirtti.
Serdaroğlu, olası ittifak ve seçim süreçlerine ilişkin, “Yerel teşkilatlar ne diyorsa biz onu yapmak zorundayız” anlayışını benimsediklerini ifade etti. Genel merkez ile yerel teşkilatlar arasında anlaşmazlık yaşanması halinde ise teşkilatların talebi doğrultusunda arabuluculuk yapılabileceğini söyledi.
Geçmişte İzmir İl Başkanlığı yaptığı döneme ilişkin anılarını da paylaşan Serdaroğlu, siyasi yasakların bulunduğu dönemde teşkilat çalışmalarına ve seçim süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Serdaroğlu konuşmasının önemli bölümünü Türkiye’nin siyasi gündemine ayırdı. Türkiye’nin üniter devlet yapısının korunması, Atatürk ilke ve inkılaplarının sürdürülmesi ve Cumhuriyet’in temel değerlerine sahip çıkılması gerektiğini savunan Serdaroğlu, mevcut iktidara ve muhalefet partilerine yönelik sert eleştirilerde bulundu.
Türkiye’nin ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan zor bir dönemden geçtiğini ileri süren Serdaroğlu, gençlerin siyasete bakışından ülkenin ekonomik yapısına kadar çeşitli başlıklarda değerlendirmeler yaptı.
45
“Siyaset milleti zenginleştirme sanatıdır”
Serdaroğlu, konuşmasında siyasetin amacının kişisel veya siyasi kadroların zenginleşmesi olmadığını belirterek, “Siyaset zenginleşme sanatı değildir. Siyaset milleti zenginleştirme sanatıdır” ifadelerini kullandı.
Çiftçi, işçi, köylü, esnaf, tüccar ve sanayicinin güçlendirilmesinin ülkenin ekonomik olarak büyümesi açısından önemli olduğunu dile getiren Serdaroğlu, Doğru Parti’nin bu anlayış doğrultusunda siyaset yaptığını söyledi.
Türkiye’nin siyasi geleceği açısından seçim sistemine de değinen Serdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ilk turda farklı siyasi görüşlerin kendi adaylarını destekleyebileceğini, ikinci turda ise seçmenlerin ortak bir aday etrafında birleşebileceğini savundu.
Konuşmasında CHP, Yeni Parti ve diğer muhalefet partilerine yönelik eleştirilerde de bulunan Serdaroğlu, AK Parti karşısında alternatif oluşturulması gerektiğini belirtti.
“Bu artık bir siyaset değil, memleket mücadelesi”
Serdaroğlu, konuşmasının ilerleyen bölümünde Türkiye’nin güvenliği, sınırları ve siyasi geleceği konusunda sert değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin üniter yapısının korunması gerektiğini vurgulayan Serdaroğlu, farklı etnik kökenlere sahip vatandaşların eşit yurttaşlar olarak ülkenin bütünlüğü içerisinde yaşaması gerektiğini ifade etti.
Serdaroğlu, konuşmasında ayrıca geçmişte kabul edilen bazı uluslararası sözleşmeler, yeni anayasa tartışmaları ve Türkiye’nin geleceğine ilişkin kaygılarını dile getirdi.
Vatandaşlara ve parti teşkilatlarına da çağrıda bulunan Serdaroğlu, “Bunları anlatın insanlara. Bu artık bir siyaset değil. Bu artık bir memleket mücadelesi” dedi.
55
Serdaroğlu, Türkiye’nin geleceğinin demokratik yollarla şekillendirilmesi gerektiğini belirterek, teşkilatların güçlendirilmesinin önemine dikkat çekti.
Konuşmasının sonunda birlik ve beraberlik mesajı veren Serdaroğlu, Türkiye’nin bütünlüğünün korunması konusunda mücadelelerinin devam edeceğini ifade etti.
Program, konuşmaların ardından gerçekleştirilen toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.