DP Genel Başkan Yardımcısı Şahinalp: “AK Parti geçmişimizi, bugünümüzü ve geleceğimizi sattı”
Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Genel İdare Kurulu Üyesi Zekai Alper, Merkez Karar Kurul Üyeleri Ayten Aslan ve Hayrettin Tuncer ile DP Muğla İl Başkanı İsmet Köse, 24 Temmuz Türk Basınında sansürün kaldırılışının yıldönümü ve Basın Bayramı dolayısıyla Muğla’da görev yapan gazete çalışanlarıyla bir araya geldi. Toplantıdaki konuşmasına 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayarak başlayan DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, AK Parti iktidarını eleştirerek, “AK Parti geçmişimizi, bugünümüzü ve geleceğimizi sattı” dedi.
Sinem Karakaya
Muğla’ya ve Aydın’a görevlendirilen Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, Muğla il yönetimi ile basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan Genel Başkan Yardımcısı Şahinalp, Türkiye’deki işsizlik oranlarına değinerek ülkenin genel sorunlarını değerlendirdi. AK Parti iktidarını eleştiren Şahinalp, “AK Parti geçmişimizi, bugünümüzü ve geleceğimizi sattı” diye konuştu.
Coronavirüs ülkemizde görülmesinin ardından başta ekonomi, dış politika ve işsizlik olmak üzere yaşanan sorunları değerlendiren DP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, “Mart 2020’den bu yana Covid-19 salgınına yönelik evlerdeki yangından bahsetmek istiyorum. Covid-19 dünyada görüldüğünde gerek Amerika gerek Avrupa refah seviyesinde yakalandı. Türkiye’de ise zaten bir ekonomik krizin içindeydik. Bu süreçte daha da derinleşti. Büyüme rakamları artmış gösterilse de uzun bir süredir güvenini tamamen kaybetmiş TÜİK’in istatistikleriyle işsizlik gerilemiş gibi gösterilse de ortada bir gerçek var. Bugün işletmeler ve fabrikalar kapanıyor. Ve işsizlik bu ülkede giderek artıyor. Veliler ne yapacağını şaşırmış durumda. 18 yıllık iktidar ve 2 yıllık Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde Türkiye’nin gerek kişi başına milli gelir gerekse dünya ekonomisinden aldığı pay küçüldü. Muhtemel ki bu yılın sonunda milli gelirimiz 8 bin doların altına inecek. Yani 2011 yılına geri döneceğiz. Bu 18 yılda bu hale gelmemizin 3 nedeni var. AK Parti geçmişimizi sattı, Cumhuriyet döneminde yapılmış ne varsa haraç mezat sattılar. 72 Milyar dolar para topladılar bu satışlardan ve o paralar şuan bitti. Sonra bugünümüzü satmaya geldi iş. İnanılmaz bir borçlanma dönemine girildi. Cumhuriyetin 80 yılında bu ülkenin dış borcu 129 milyar dolardı. Bugün 435 milyar dolar. Türk Lirası’na güven kalmadı. Faize karşıyız diyenler 15 yılda 157 milyar dolar faiz ödediler. Bir de faize karşı olmasalardı vay halimize. Toplanan vergilerin nereye gittiğinin cevabı yok. Türkiye’nin 18 yılda büyüdüğü söyleniyor. Bize başarı hikâyeleri anlatılıyor. Ama ülkeye gelen yabancının parasıyla büyüdük. Borç parayla çok af edersiniz zamparalık yaptık. Kısaca üretmek yerine tüketimi tercih ettik. Başkasının ürettiği malı kolay kolay satın aldık, tükettik. Sıra geleceğimizi satmaya geldi. Sizin geçmeyeceğiniz otoyollardan, uçmayacağınız hava limanlarından, gidip yatmayacağınız hastanelere kadar Kamu Özel Sektör işbirliği projeleri adı altında dolar garantili 25 yıl vadeli projeler yaptırdılar. Siz kullanmadığınız köprünün parasını ödüyorsunuz. Bunlar ödendiği için emekliye, Bağkur’luya zam veriliyor. Bu projeler başlarken cebimizden 5 kuruş çıkmayacak denildi. Bu sözleşmelerin tamamında anlaşmazlık halinde yetkili mahkemeler Londra mahkemeleri” dedi.
DP Muğla İl Başkanı İsmet Köse ise, “Demokrat Parti Genel Başkanımız Gültekin Uysal, Türkiye satında gerek sosyal medya da gerekse görsel medyada bu iktidarın verdiği imkânlar dâhilinde kısıtlamaların arasından sızarak ulaşabildiği kadar sizlere ulaşmaktadır. Bu doğrultu üzerinde Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp, ilimize ve Aydın’a görevlendirilmiştir. Siyasi gündemleri değerlendirmek adına basının emek gününde bir araya geldik. Biz, Demokrat Parti olarak bugünkü yaşam tarzı hükümetin, devletin iç ve dıştaki ilişkileri bizim tarzımızda uymadığını defalarca ifade ediyoruz. Katılımlarınız için teşekkür eder, tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlarım” dedi.
Konuşmaların ardından Muğla Gazeteciler Cemiyeti ve Büyükşehir Gazeteciler Derneği’ne 24 Temmuz dolayısıyla çiçek takdimi yapıldı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.