Dr. Yusuf Yiğit’e “Tez Yayın Ödülü” Gururu
Konya’daki Selçuk Üniversitesi tarafından takdim edilen ödül, bilimsel anlamda özgünlük ve yayın kalitesi açısından öne çıkan tez sahiplerine veriliyor. Bu kapsamda Dr. Yiğit’in Muğla ve Datça ballarına yönelik gerçekleştirdiği analiz çalışması dikkat çekti. Akademik değeri yüksek araştırmalarıyla tanınan Yiğit’in bu çalışması, İsviçre merkezli saygın akademik yayınlardan “Foods” dergisinde yayımlandı.
İsviçre Yayınında Yer Buldu
Dr. Yusuf Yiğit’in araştırması, sadece ulusal çapta değil, uluslararası alanda da yankı uyandırdı. İsviçre kökenli prestijli bilimsel dergi “Foods”ta yer alan makalesi, Muğla bölgesine ait balların bilimsel yönlerini ve kalite parametrelerini ele alıyor. Yiğit, aynı zamanda Osmanlı-Türk mutfağı, fonksiyonel gıdalar ve balın depolama koşullarına göre değişen özellikleri üzerine yaptığı kapsamlı çalışmalarla tanınıyor.
TÜBİTAK destekli bir öğrenci projesinde danışmanlık görevini de üstlenen Yiğit, bu projede Muğla bölgesine ait balların kullanıldığı araştırmalarla bölgesel ürünlere dikkat çekti.
“Yöresel Ürünler Bilimsel Verilerle Desteklenmeli”
Aldığı ödül sonrası açıklamalarda bulunan Dr. Yiğit, özellikle Muğla’nın yöresel ürünlerini bilimsel verilerle desteklemeye büyük önem verdiklerini vurguladı. Yöresel yemeklerin ve ürünlerin hem gastronomik hem de akademik olarak değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Yiğit, aşçılık yarışmalarında bile bu hassasiyetle hareket ettiklerini söyledi.
Yiğit ayrıca, çalışmalarda Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin analiz laboratuvarlarını kullandıklarını belirterek, araştırma sürecinde desteklerini esirgemeyen başta Prof. Dr. Suzan Yalçın olmak üzere, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar’a teşekkürlerini iletti.
MSKÜ’nün Uluslararası Tanıtımına Katkı
Dr. Yusuf Yiğit’in elde ettiği bu başarı, yalnızca bireysel değil kurumsal anlamda da önemli bir değer taşıyor. Uluslararası bilim camiasında yer bulan araştırmalarıyla Yiğit, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin akademik prestijine katkı sağlamaya devam ediyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.