Ege’de Fırtına: Rüzgâr 90 Km/Saate Ulaşacak

Ege’de Fırtına: Rüzgâr 90 Km/Saate Ulaşacak
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Bodrum-Kaş arasında kalan denizler için kuvvetli fırtına uyarısında bulundu.

Yapılan son değerlendirmelere göre, bölgede rüzgârın güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/saat) kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
Uyarının 12 Şubat 2026 Perşembe günü saat 18.00’de başlayıp 14 Şubat 2026 Cumartesi günü saat 07.00’ye kadar etkili olacağı bildirildi. Fırtınanın Cumartesi sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi öngörülüyor.
Yetkililer, başta balıkçılar ve denizciler olmak üzere bölgede faaliyet gösteren vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı. Kuvvetli rüzgâr nedeniyle deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceği, küçük teknelerin risk altında olabileceği ifade edildi.
Meteoroloji yetkilileri, güncel uyarı ve tahminlerin takip edilmesi çağrısında bulundu.

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.