Galatasaray’ın Efsanesi Tanju Çolak Muğla’da: Çocuk Kitabını Tanıttı

Galatasaray’ın efsane futbolcusu, Avrupa Altın Ayakkabı Ödülü sahibi Tanju Çolak, çocuklar için hazırladığı “Gerçek Kral Tanju Çolak” adlı kitabın tanıtımı kapsamında Muğla’ya geldi. Tanju Çolak, Muğla Valisi İdris Akbıyık’ı makamında ziyaret ederek kitabını tanıttı ve Vali Akbıyık’a hediye etti.

Muğla’da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Çolak, kitabın çocuklara yönelik sevgi, değerler ve motivasyon temelli bir çalışma olduğunu belirtti. Mor Elma Yayıncılık’a teşekkür eden Çolak, daha önce Mardin, Şanlıurfa ve Adana’da çocuklarla bir araya geldiklerini, Muğla’nın ardından Fethiye’de de etkinliklerin süreceğini söyledi. Çolak, çocukların gösterdiği ilginin kendisi için en büyük mutluluk olduğunu vurgulayarak, “Yarınlar çocuklara ait” dedi.
Ziyarette konuşan Muğla Valisi İdris Akbıyık ise meslek hayatı boyunca eğitimi her zaman birinci öncelik olarak gördüklerini ifade etti. Mardin’de hayata geçirilen “Bir Kitap Bir İnsan” projesini hatırlatan Akbıyık, kitabın ve insanın birbirinden ayrılmaz bir değer olduğunu belirterek, Tanju Çolak’ın çocuklara yönelik çalışmasının bu anlayışla örtüştüğünü söyledi.
Tanju Çolak, “Bir Kitap Bir İnsan” projesine destek vermekten memnuniyet duyacağını ifade etti. Ziyaret sırasında “Gerçek Kral Tanju Çolak” kitabının Çolak’ın ilk eseri olduğu öğrenilirken, ünlü futbolcu ilerleyen süreçte yetişkinlere yönelik “Altın Ayakkabıya Giden Yol” adlı bir kitap daha hazırladığını açıkladı.
Öte yandan Muğla’da önümüzdeki dönemde “Gençlik Yılı” ilan edileceğini belirten Vali Akbıyık, bu kapsamda spor, eğitim ve kitap temelli projelerin ön planda olacağını, Tanju Çolak’ın da gençlerle bir araya getirileceğini kaydetti.

Ziyaret sonunda Tanju Çolak, basın mensuplarına çikolata dağıtarak etkinliğe renk kattı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.