Gastro Muğla’da Organik Üretim Ve Eğitim İçin Yeni Adım

Gastro Muğla’da Organik Üretim Ve Eğitim İçin Yeni Adım
Muğla’nın Menteşe ilçesinde faaliyet gösteren Gastro Muğla, coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan yemekleri, eğitim programları ve organik üretim projeleriyle fark yaratıyor. Kurucusu Timur Kocabıçak, yeni çiftlik ve butik otel projeleriyle gastronomi ve eğitimi bir araya getiriyor.

Muğla’nın Menteşe ilçesinde kurulan Gastro Muğla, yalnızca yöresel yemekleriyle değil, eğitim ve organik üretim çalışmalarıyla da dikkat çekiyor. Kurucusu Timur Kocabıçak, Türkiye’nin ilk ve tek coğrafi işaretli restoranı olan Gastro Muğla’yı hem mutfak sanatları derneğine bağlı iktisadi işletme hem de eğitim merkezi olarak tanımlıyor.

Kocabıçak, projeleri hakkında şunları söyledi:

“Dünya Şefler Birliği yönetim kurulu üyesiyim, aynı zamanda Muğla Gastro Mutfak Sanatları Derneği başkanıyım. Gastro Muğla, mutfak sanatları derneğine bağlı iktisadi bir işletmedir. Kamu yararına çalışan bir yer. Burada 35 kişiyiz ve bu kişilere eğitimler veriliyor, sertifikaları takdim ediliyor ve sektöre kazandırıyoruz. Çoğu kursiyerimiz iş başı yapıyor, bazıları kendi dükkanlarını açıyor. Burası aynı zamanda bir okul. Türkiye’nin ilk ve tek coğrafi işaretli restoranı olarak sadece coğrafi işaretli ürünler ve organik tarlalardan alınan ürünlerle yemeklerimizi hazırlıyoruz. Örneğin bir domates için 80-90 km yol kat ediyoruz. Hanımefendiler ve dezavantajlı çocuklarımız burada yemek yapmayı öğreniyor. Türkiye’de en fazla proje üreten derneklerden biriyiz ve Milli Eğitim ile koordineli çalışıyoruz. 30’ar kişilik gruplar halinde öğrencilerimiz öğretmenleriyle geliyor ve geleneksel Türk mutfağını öğreniyorlar.”

Kocabıçak, Gastro Muğla’nın gelecek projeleri hakkında da bilgi verdi:
“Yakın zamanda kebap ve çorba dükkanımız hizmete açılacak. Aynı zamanda Menteşe’de butik otelimiz faaliyete geçecek. Keçilerimiz geliyor ve 4 dönümlük arazi üzerinde Gastro Muğla Organik Üretim Çiftliği’ni kuruyoruz. Burada domates, biber, patlıcan gibi ürünleri üreteceğiz ve çiftlikte eğitim programları düzenleyeceğiz. Ayrıca yakın zamanda diyabet hastaları için özel bir mutfak kuracağız.”

Gastro Muğla, organik üretim, eğitim ve geleneksel mutfağı bir araya getirerek Muğla’da gastronomi alanında fark yaratmaya devam ediyor.

Bu haber toplam 46 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.