Gastro Muğla’da Yemek Yarışması TRT’de Başlıyor: Haftanın Birincisine Cumhuriyet Altını
Ulusal Kanalların Radarında
Gastro Muğla’nın kurucusu ve şefi Timur Kocabıçak, merkezin yalnızca gastronomi alanında değil medya dünyasında da dikkat çektiğini söyledi. Ulusal ve uluslararası basın kuruluşlarının ilgisini gördüklerini belirten Kocabıçak, TRT başta olmak üzere birçok televizyon kanalının kendileriyle temas kurduğunu ifade etti.

Kocabıçak, TRT Haber ve TRT 1 ekiplerinin Gastro Muğla’da çekimler gerçekleştirdiğini belirterek, yapımcı ve yönetmenlerle görüşmelerin sürdüğünü aktardı.
TRT için yeni proje hazırlığı
TRT ekranları için yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını açıklayan Kocabıçak, sanatçı Turgay Başyayla ile birlikte yürütülen bir program hazırlığında olduklarını söyledi. Söz konusu projenin TRT’de yayınlanmasının planlandığını ifade eden Kocabıçak, çalışmaların devam ettiğini kaydetti.
“Dünyanın Tadı” ile Türkiye turu
Kocabıçak, hâlihazırda Kanal 7 ekranlarında yayınlanan “Dünyanın Tadı” programını sürdürdüğünü de belirtti. Program kapsamında Türkiye’yi il il gezdiklerini ifade eden Kocabıçak, çekimlere Muğla’dan başladıklarını ve farklı şehirlerde devam ettiklerini söyledi.
Önümüzdeki hafta Denizli’de olacaklarını belirten Kocabıçak, bölgede yöresel yemek çekimleri yapacaklarını ve mantar avına çıkarak bu süreci de kayıt altına alacaklarını dile getirdi.

Gastro Muğla’da yemek yarışması başlıyor
Televizyon projeleri kapsamında yeni bir yarışma programının da hazırlık aşamasında olduğunu açıklayan Kocabıçak, “Mutfağım Şahane” formatına benzer bir yemek yarışmasının Muğla’da hayata geçirileceğini söyledi.
Programın başlangıçta İstanbul’da bir stüdyoda planlandığını ancak kendisinin Gastro Muğla’dan uzun süre ayrı kalmak istememesi nedeniyle çekimlerin Muğla’ya alındığını belirten Kocabıçak, bu kararın yapım ekibi tarafından da kabul edildiğini ifade etti.

Restoran stüdyoya dönüştürülüyor
Yarışma programı için Gastro Muğla bünyesinde özel bir alanın stüdyoya dönüştürüldüğünü belirten Kocabıçak, çekimlerin doğrudan restoran içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi.
Programın hafta içi her gün, Pazartesi’den Cuma’ya akşam saatlerinde yayınlanmasının planlandığını ifade eden Kocabıçak, yarışmada kadın yarışmacıların yer alacağını ve haftanın birincisine Cumhuriyet altını verileceğini açıkladı.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.