Gökova’nın Lezzeti “Tahinella” Muğla Lezzet Festivali’nde Tanıtıldı
Muğla Lezzet Festivali’nde kurulan stantlardan biri de Slow Food Gökova Birliği’ne ait oldu. Birliğin kurucu lideri İstem Akkoyunlu, festivalin ilk gününde Gökova’nın coğrafi işaretli ürünlerini vatandaşlarla buluşturduklarını belirtti.

Akkoyunlu, “Bu stantta Gökova’nın coğrafi işaretli ürünlerinden, Ula sarımsağı ve Gökova susamını getirdik. Susamdan hem tahin hem de yöremizin geleneksel tatlısı çitirmek yaptık. Ayrıca Gökova susamı, Memecik zeytinyağı, Gökova balı ve kakao karışımından oluşan sağlıklı tatlımız Tahinella’yı festivalde ikram ediyoruz.” dedi.

Tahinella’nın hem isim annesi hem de tarifini oluşturan kişinin “Mutfak Sırları” programının yaratıcısı Nilay Tulum olduğunu belirten Akkoyunlu, Slow Food Gökova Birliği olarak “iyi, temiz ve adil gıda” anlayışını sürdürdüklerini ifade etti.

Akkoyunlu, Tahinella’nın bağışıklık sistemini güçlendiren, enerji veren ve doğal tatlandırıcı içeriğiyle rafine şeker kullanılmadan hazırlandığını da vurguladı. Festival ziyaretçileri, Gökova’nın bu özel ve sağlıklı lezzetine büyük ilgi gösterdi.

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.