Gökova’nın Lezzeti “Tahinella” Muğla Lezzet Festivali’nde Tanıtıldı

Gökova’nın Lezzeti “Tahinella” Muğla Lezzet Festivali’nde Tanıtıldı
Slow Food Gökova Birliği, Muğla Lezzet Festivali’nin ilk gününde coğrafi işaretli Gökova susamından yapılan sağlıklı tatlı “Tahinella”yı vatandaşlara ikram etti.

Muğla Lezzet Festivali’nde kurulan stantlardan biri de Slow Food Gökova Birliği’ne ait oldu. Birliğin kurucu lideri İstem Akkoyunlu, festivalin ilk gününde Gökova’nın coğrafi işaretli ürünlerini vatandaşlarla buluşturduklarını belirtti.

whatsapp-image-2025-10-05-at-12-56-29-1

Akkoyunlu, “Bu stantta Gökova’nın coğrafi işaretli ürünlerinden, Ula sarımsağı ve Gökova susamını getirdik. Susamdan hem tahin hem de yöremizin geleneksel tatlısı çitirmek yaptık. Ayrıca Gökova susamı, Memecik zeytinyağı, Gökova balı ve kakao karışımından oluşan sağlıklı tatlımız Tahinella’yı festivalde ikram ediyoruz.” dedi.

whatsapp-image-2025-10-05-at-12-56-28-1

Tahinella’nın hem isim annesi hem de tarifini oluşturan kişinin “Mutfak Sırları” programının yaratıcısı Nilay Tulum olduğunu belirten Akkoyunlu, Slow Food Gökova Birliği olarak “iyi, temiz ve adil gıda” anlayışını sürdürdüklerini ifade etti.

whatsapp-image-2025-10-05-at-12-56-29

Akkoyunlu, Tahinella’nın bağışıklık sistemini güçlendiren, enerji veren ve doğal tatlandırıcı içeriğiyle rafine şeker kullanılmadan hazırlandığını da vurguladı. Festival ziyaretçileri, Gökova’nın bu özel ve sağlıklı lezzetine büyük ilgi gösterdi.

whatsapp-image-2025-10-05-at-12-56-28

Bu haber toplam 162 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.