Görme Engelliler Şampiyonası’nda Muğla Rüzgarı

Görme Engelliler Şampiyonası’nda Muğla Rüzgarı
Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası’nda Muğlalı sporcular önemli başarılara imza attı. Eskişehir’de düzenlenen organizasyonda Nil Tuana Akgül, uzun atlamada Türkiye şampiyonu olurken, 200 metrede de bronz madalya kazandı. Ümit Şakir Doğan ise katıldığı ilk turnuvada iki branşta finale kalmayı başardı.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu (GESFED) tarafından düzenlenen ve 24-26 Haziran tarihleri arasında Eskişehir Vali Sami Sönmez Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen şampiyonaya, 90 kulüpten toplam 275 sporcu katıldı. Atma, atlama ve koşu branşlarında kıyasıya mücadelelerin yaşandığı turnuva, yüksek katılım ve büyük coşkuyla tamamlandı.

Nil Tuana Akgül İki Madalya ile Döndü

Turkuaz Paralimpik Spor Kulübü adına yarışan Nil Tuana Akgül, 16-19 yaş kadınlar uzun atlama kategorisinde gösterdiği performansla altın madalya kazanarak Muğla’ya büyük bir gurur yaşattı. Şampiyonanın ikinci gününde ise 200 metre koşuda Türkiye üçüncüsü oldu. Genç yaşına rağmen sahadaki kararlılığı ve istikrarı ile dikkat çeken Akgül, geleceğe dair umut verdi.

Ümit Şakir Doğan’dan İlk Şampiyonada Göz Dolduran Performans

Turkuaz Paralimpik’in genç yeteneklerinden Ümit Şakir Doğan ise kariyerinin ilk büyük organizasyonunda başarılı bir çıkış yaptı. Büyükler 400 metre koşuda Türkiye beşincisi olan Doğan, ikinci gün gülle atma branşında Türkiye sekizincisi olarak iki farklı kategoride finale kalmayı başardı. Mücadeleci ruhu ve disipliniyle alkış toplayan Doğan, ilerleyen dönemde kürsü hedefiyle çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Başarıda Takım Ruhu ve Teknik Emeğin Payı Büyük

Kulüp kafilesi, şampiyonaya hem fiziksel hem de mental olarak yoğun bir hazırlık süreciyle katıldı. Başantrenör Salih Miraç Büyükaslan’ın sistematik çalışmaları ve sporculara verdiği bireysel destek, elde edilen başarılarda belirleyici rol oynadı.

Metin Erat: “Bu Başarılar Hepimizin”

Muğla İl Temsilcisi Metin Erat ise şampiyona sonrası yaptığı açıklamada, başarıların arkasındaki azim ve emeğe dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Bu başarılar sadece birer madalya değil; özel bireylerin toplumda yer edinme mücadelelerinin en anlamlı sembolleridir. Sporcularımız, sahada olduğu kadar hayatta da ilham kaynağı oluyor. Her kurumun bu başarı yolculuğuna destek vermesi, toplumsal bir sorumluluktur. Hepsiyle gurur duyuyoruz.”

Bu haber toplam 71 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.