Hür Düşünce İlin Platformu Oluyor 

Hür Düşünce İlin Platformu Oluyor 
18 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak toplanmayı başaran Hür Düşünce Platformu Eylül ayı olağan toplantısını Datça ilçesinde gerçekleştirdi. Platformu Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar,...

18 yıl önce kurulan ve kurulduğu günden bu yana aralıksız olarak toplanmayı başaran Hür Düşünce Platformu Eylül ayı olağan toplantısını Datça ilçesinde gerçekleştirdi. Platformu Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, Datça Cumhuriyet Meydanında karşıladı. Datça Belediyesince gerçekleştirilen Dünya Barış günü etkinlikleri çerçevesinde yapılan kitap imza törenine beraberce iştirak edildikten sonra, aylık toplantının yapılacağı yere birlikte geçtiler.

Eylül ayı olağan toplantısında Dönem Başkanı Devrim Karakuş açılış konuşmasında üyelere hitaben, Datça’nın son yıllarda artarak çoğalan bir cazibe merkezi olduğunu, Turizmin çeşitlenmesi bakımından Datça’da yapılan organizasyonların önemine değindi. Kurumsal Sosyal Medya hesapları ile ilgili yapılan bir çalışmada Datça Belediyesi hesaplarının Nüfus oranına bakılmaksızın yapılan değerlendirmede Türkiye de altıncı, hızlı cevap verme oranı yani etkileşimde de birinci Olduğunu ifade etti.

Eylül ayı konuğu olan Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’da , son üç yılda yapılan Faaliyetleri kısaca  anlattı. Başkan Uçar; “Datça’nın Barış iklimine örnek olarak ‘Oy birliği’ ile göreve geldim ve üç yıldır Datça Belediye Meclisince alınan her karar ‘oy birliği’ ile alınmaktadır” dedi.

Datça olarak her iklim ve güzelliğin ilkini yaşattıklarını belirten Başkan Uçar; “Badem Çiçeği festivali ile Baharın ilk kutlamasını yapıyoruz, Türkiye’ye Baharı Datça’dan yolluyoruz. Her yıl Şubat ayında Açık su Yüzme Şampiyonası yaparak Türkiye’nin pek çok yerinde insanlar Kar ile mücadele ederken, biz yüzme Şampiyonası yapıyoruz” dedi.

Hür düşünce Platformu divan ve üyelerini Eylül ayında konuk etmekten duyduğu memnuniyeti belirten Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, “Sarı Yaz” olgusunu platform üyelerini ağırlayarak yerinde göstermek istedik, Üyelerin her biri bizim elçilerimiz olacak, sloganlarımızdan biri de “Her mevsim Datça’dır” dedi.

Toplantı sonrası Hür Düşünce Platformu Dönem Başkanı Devrim Karakuş üyeler adına “Datça’yı anlatmayıp bize yaşattığınız için teşekkür ederiz” diyerek anı plaketi takdim etti

Başkan Uçar, bu gün vesilesiyle Muğla hür Düşünce Platformu üyelerinin her birinin artık “Gönüllü Datça Elçileri” olduğunu görmekten duyduğu mutluluğu ifade ederek, Datça Özelinde Memleket ile ilgili her görüş ve öneriye açık olduklarını ifade ederek plaketi kabul etti. Hasan Telli

Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.