İki Büyük Proje Onaylandı: Başkan Aras Cumhurbaşkanı’na Teşekkür Etti
Başkan Aras’ın verdiği bilgiye göre, Milas Ekinanbarı Kaynağı’ndan İçme ve Kullanma Suyu Temini (Desalinasyon) Projesi ile Muğla İçme Suyu Kayıp ve Kaçaklarının Azaltılması Projesi, uzun süredir devam eden onay süreçlerinin tamamlanmasının ardından yatırım programına dahil edildi.
Toplam bedeli 6 milyar 129 milyon 341 bin TL olan projelerin finansmanının dış kaynaklı krediyle sağlanacağı belirtilirken, bu sayede belediyenin öz kaynaklarının diğer öncelikli yatırımlar için kullanılabileceği ifade edildi.
Ahmet Aras, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve MUSKİ bünyesinde oluşturulan liyakatli yönetim kadrosu tarafından hazırlanan projelerin devlet tarafından onaylanmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.
Başkan Aras açıklamasında, Muğla için hayati nitelik taşıyan bu iki projenin 2026 Kamu Yatırımları Programı’na alınmasına onay veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel’e teşekkür etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.