İl Sağlık Müdürü, UMKE Temel Eğitimi ve Tatbikatına Katıldı

İl Sağlık Müdürü, UMKE Temel Eğitimi ve Tatbikatına Katıldı
Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkanlığı tarafından, Sağlık Bakanlığı'nın onayladığı 2025 yılı UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) faaliyet planı kapsamında düzenlenen 20. Bölge UMKE Temel Eğitimi ve Tatbikatı, 29 Eylül – 3 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.

Menteşe ilçesinde, kamu sağlık kuruluşlarında görev yapan 17 gönüllü sağlık personelinin katılımıyla sürdürülen eğitimlerde, afet ve acil durumlara müdahalede hayati önem taşıyan birçok başlık teorik ve uygulamalı olarak ele alınıyor. Eğitim sürecinde, alanında deneyimli eğitmenler tarafından olay yeri yönetimi, triyaj, temel yaşam desteği, ileri hava yolu yönetimi, sedye ile taşıma teknikleri, telsiz kullanımı ve KBRN (Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer) uygulamaları gibi kritik konularda bilgiler aktarılıyor.

557070708-1143057764684163-3458789484329533642-n

Dr. Akça: “Afetlere hazır olmak, insan hayatını kurtarmanın ilk adımıdır”

Eğitim ve tatbikat sürecine bizzat katılarak incelemelerde bulunan Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Eriş Başaran Akça, UMKE gönüllülerinin özverili çalışmalarını takdirle karşıladığını belirtti. Afet ve acil durumlara hazırlığın sadece fiziki ekipmanla değil, aynı zamanda eğitimli ve koordinasyon kabiliyeti yüksek personelle mümkün olduğunu vurgulayan Dr. Akça, şu değerlendirmelerde bulundu:

557088843-1143057718017501-3779024110386141853-n

“Vatandaşlarımızın afet anlarında ve sonrasında kaliteli ve hızlı sağlık hizmeti alabilmesi için bilgi, beceri ve koordinasyonun bir arada olması şart. Bu anlamda UMKE'nin yaptığı çalışmalar büyük önem taşıyor. İl Sağlık Müdürlüğü olarak bu tür eğitim ve tatbikatları büyük bir titizlikle yürütüyor, personelimizin her an göreve hazır olmasını hedefliyoruz.”

Muğla’nın birinci derece deprem bölgesinde yer aldığına ve özellikle yaz aylarında sıkça yaşanan orman yangınlarına da dikkat çeken Dr. Akça, UMKE personelinin bu tür afetlerde üstlendiği kritik rollere işaret etti. Eğitimli ve organize müdahale ekiplerinin afet sonrası müdahalelerde hayat kurtardığını belirten Sağlık Müdürü, yapılan yatırımların ve eğitimlerin bu anlamda büyük değer taşıdığını söyledi.

557931470-1143057844684155-7164526664075002918-n

Tatbikat alanında katılımcılarla birebir görüşmeler yapan Dr. Akça, gönüllü sağlık personelinin motivasyonunu yükseltici sözler söyledi, onların görüş ve önerilerini de dinleyerek sürecin daha da iyileştirilmesi için notlar aldı.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.