Kemerden kaçana "kısa bir-mola"
İçişleri Bakanlığı, 100 günlük eylem planı doğrultusunda ‘Yaşam için Kısa Mola’ projesi başlattı. Proje kapsamında kurulan ‘Kısa Mola’ çadırı, Muğla’da ilk kez Milas’ta uygulandı. Kurulan ‘Yaşam için Kısa Mola’ çadırı; Milas Kaymakamı Eren Arslan, Milas İlçe Emniyet Müdürü Turgay Ava, Muğla Trafik Denetleme Şube Müdürü Raşit Tosun’un katılımıyla tanıtıldı.
Başta emniyet kemeri takmayan sürücüler olmak üzere, telefonla konuşan ve hız ihlali yapan sürücüler, trafik polisleri tarafından durduruldu. Polisler tarafından yapılan uyarıların ardından sürücüler, Milas-Bodrum karayolundaki Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde kurulan ‘Yaşam için Kısa Mola’ çadırına alındı. Kural ihlali yapan sürücü ve yolcular, emniyet kemerlerini taktıktan sonra araçlarıyla çadıra giriş yaptı. Sürücü ve yolculara kural ihlali sonucunda yaşanacak kaza ve sonrasında ortaya çıkabilecek sonuçlara ilişkin videolar izletildi. Videolarda araç içi, MOBESE ve güvenlik kameralarının kaydettiği kaza anları tüm sıcak görüntüler ile yer aldı. Aracın bir kaza anında çok düşük hızlarda ilerlemesine rağmen yaralanan vatandaşların görüntüleri, sürücüleri şok etti.
Emniyet kemeri takmayan ve yaşam için kısa mola çadırında görüntüleri izleyen vatandaşlar, “Videoyu izledikten sonra düşüncelerim değişti. Güzel bir uygulama. Hazırlanan belgeseller de oldukça korkutucu.” dedi.
Milas Kaymakamı Eren Arslan ise “Bu projeyle; İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ile birlikte vatandaşlarımızın trafik kurallarına uyma alışkanlıkları ve davranışlarını göstererek, değiştirme ve olumlu yönde bir sonuç bekliyoruz. Amacımız vatandaşlarımızı cezai yaptırımlarla kurallara riayet ettirmekten ziyade onları kendileri için, yaşamları için vazgeçilmez olduğunu göstermek.” dedi.
Arslan sözlerine şöyle devam etti: “Onlara birebir gerçek hayatta yaşanmış kazaları izletiyoruz. Amacımız ‘Yaşam çadırı’ diye isimlendirdiğimiz ve kısa filmleri gösterdiğimiz alanda ‘Yaşama kısa bir mola’ sloganıyla denetim için durdurduğumuz vatandaşlarımızı bu alana alarak kurallara uymalarının ne kadar hayati, önemli olduğunu ve kurallara uymadıkları takdirde yaşamlarının ne kadar büyük bir risk altında olduğunu göstermek.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.