Korkunç cinayete tepkiler çığ gibi

Korkunç cinayete tepkiler çığ gibi
Türkiye, 16 Temmuz’da ortadan kaybolan ve 21 Temmuz’da ormanlık alanda cesedi bulunan Pınar Gültekin’den gelen acı haberle sarsıldı. Üniversiteli Pınar...

Türkiye, 16 Temmuz’da ortadan kaybolan ve 21 Temmuz’da ormanlık alanda cesedi bulunan Pınar Gültekin’den gelen acı haberle sarsıldı. Üniversiteli Pınar Gültekin'in cansız bedeni Menteşe ilçesinde ormanlık alanda bulundu. Gelen bu acı haber sonrasında sosyal medya adeta tepkilerle doldu taştı. Ünlü isimler de bu tepkilere katılırken, vahşice katledilen Pınar Gültekin cinayetine isyan ettiler.

Sinem Korkmaz

Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka Mahallesi'nde yaşayan ve 5 gündür kayıp olan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü son sınıf öğrencisi 27 yaşındaki Pınar Gültekin'in cinayete kurban gittiği ortaya çıkmasının ardından ülke genelinde tepkiler çığ gibi büyüyor. Türkiye’yi yasa boğan cinayete sosyal medyadan adeta tepki yağarken, ünlü isimlerde bu tepkilere katılarak, yaşanan cinayete isyan etti.

Pınar Gültekin’in ölümü üzerine sosyal medyada yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ “Bugün çok üzücü bir haberle uyandık. Umutluyduk oysa. Pınar henüz 27 yaşındaydı. Gülüşü anlatıyordu yaşamı ne kadar sevdiğini. Mekânı cennet olsun… Bugün yeni bir sayfa açalım, bu son olsun. ”

MERİÇ ARAL “Ah. Pınar sensin, Pınar benim, Pınar kız kardeşimiz, annemiz, en yakın arkadaşımız, gözümüzün nuru, Pınar biziz. Katledilen tüm kadınlar gibi. Çok üzgünüm. Pınar bir haber değil, Pınar biziz. Her gün ölüyoruz. Ölmek istemiyoruz.”

SONGÜL ÖDEN "Bu fotoğrafta yakılmış, parçalara ayrılmış, iftiraya uğramış bir kadının bakışı var. Artık aramızda değil. Aman sessiz kalalım ağzımızın tadı bozulmasın"

OĞUZHAN UĞUR "Sahipken tüketenler ile kaybedince yok edenler. Ne bilindik! Bu sapıklık bir kadınla bir insanla değil, her alanda! Ta ona ait olmayan plastik topa patlasın diye vurduğunda başladı. Ne yazılır şimdi? Kelimelerim Münevver’de, Özgecan’da bitti. Siz bitmiyorsunuz. "

HAKAN HATİPOĞLU "Baba oluyorsun, her şeyden koruyup büyütüyorsun, hayaller kuruyorsunuz beraber sonra şerefsizin biri gelip onun o masum hayallerini, hayatını elinden alıyor. Beddua etmeyi sevmem ama Allah bu kıza kıyan şerefsize cehennemi yaşatsın. O kızın babasını düşünemiyorum."

YALIN “Çok üzgünüm Pınar! Seni gönlünce yaşatmayan bu dünyaya ve seni koruyamayan bu düzene çok kızgınım...”

SILA GENÇOĞLU “Çok üzgünüm be Pınar!”

HADİSE “Haberi gördüğümden beri yazıp yazıp siliyorum birçok şeyi. Bela okumak, küfür etmek, lanetlemek... Hepsini yaptık! Ama hala bir çözüm bulunamadı kadına şiddete! Çok üzgünüm Pınar...”

PROTESTOLARA ÜNLÜ DESTEĞİ

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in, Cemal Metin Avcı tarafından öldürülmesinin ardından Türkiye’nin birçok yerinde protesto eylemleri de gerçekleştiriliyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri öncülüğünde bir araya gelen kadınlar cinayeti protesto etti. Oyuncu Şevval Sam ve müzisyen Kalben’in de yapılan protestoya katılarak, Pınar Gültekin cinayetine isyan ettiler.

Müzisyen Kalben yaptığı konuşmada, “Ben 34 yaşındayım. 34 yıldır bu ülkedeyim ve ben 30 yıldır, kız olduğum, kız çocuğu olduğum, sonra kadın olduğum için başıma nelerin gelebileceğini biliyorum” ifadelerini kullandı.

Oyuncu Şevval Sam ise yaptığı konuşmada, “Ben bir kadın değilim, ben bir anne değilim, bir küçük kız çocuğu değilim ben bir insanım ve benim yaşamak hakkım. Burada daha fazla erkek dostlarımızı görmek isterdim. Çünkü aralarında karıncayı incitmeyecek iyi, şefkatli erkek dostlarımız var. Onların desteği olmazsa tek başımıza hiçbir şey yapamayız” İfadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADAN ENGELLEMİŞ

Öte yandan yapılan incelemelerde Pınar Gültekin’in sosyal medya hesabından 16 Temmuz tarihinde cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’yı engellediği öğrenildi.

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.