Lezzet ve Eğlencenin Ortak Adresi: Muğla Müjgan Restaurant
18
“Hayalimizi Gerçeğe Dönüştürdük”
Müjgan Restaurant’ın yaklaşık bir yıldır hizmet verdiğini belirten işletme ortaklarından Mert Kara, sürecin kendileri için bir hayalin gerçekleşmesi anlamına geldiğini söyledi. Kara, “Bir yılı geride bıraktık, şu an 13–14’üncü ayımızdayız. Hayallerimizi gerçekleştirdik ama durmak gibi bir niyetimiz yok. Daha iyisini yapmak için hedeflerimiz doğrultusunda hız kesmeden ilerliyoruz” dedi.
İşletmenin haftanın yedi günü dolu dolu hizmet verdiğini vurgulayan Kara, “Sabah kahvaltısıyla başlayan bir tempomuz var, akşam ise eğlenceyle devam ediyor. Misafirlerimizden aldığımız geri dönüşler çok değerli. Olumlu ya da olumsuz tüm eleştirilere açığız, çünkü bizi geliştiren şey bu geri dönüşler” ifadelerini kullandı.
28
Restoran olarak yola çıkmalarına rağmen zamanla yeni nesil meyhane konseptine geçtiklerini belirten Kara, bu dönüşümün tamamen misafir talepleriyle şekillendiğini söyledi. “Molada bir eksik mi vardı diye sorulabilir. Aslında biz bir eksiklikten çok bir talep fark ettik. Misafirlerimizle birlikte bu dönüşümü gerçekleştirdik. Şu an hem restoranız hem de yeni nesil meyhaneyiz. Muğla’nın yöresel lezzetlerini modern bir anlayışla bir arada sunuyoruz” dedi.
Kara ayrıca, haftanın bir günü düzenlenen Muğla’ya özgü yöresel gecelere de değinerek, “Davul-zurna eşliğinde, Muğla’ya has bir gece düzenliyoruz. O gün keşkek, oğlak, tandır, döş gibi yöresel yemekler sunuyoruz. Tandırımız her gün fırından çıkıyor ama o gece Muğla mutfağı ön plana çıkıyor” diye konuştu.
Yılbaşı programına ilişkin de bilgi veren Kara, “Hafta boyunca sahne alan sanatçılarımızı yılbaşı gecesi aynı sahnede buluşturacağız. Yaklaşık 5 saat sürecek bir gala gecesi olacak. Tek sanatçı yerine 3 sanatçılı özel bir program hazırladık. Eğlencemiz saat 20.00’de başlayıp 01.00’e kadar sürecek” dedi.
38
“Müjgan Bir Başarı Hikâyesine Dönüşüyor”
İşletmenin doğuş hikâyesini anlatan Ozan Çakan ise Müjgan’ın iki arkadaşın hayaliyle başladığını ifade etti. Çakan, “Ben psikoloğum ve Muğla’ya daha önce hiç gelmemiştim. Mert benim çocukluk arkadaşım. Onun burada bir hayali vardı ve bizi bu hayalin içine çekti. İlk pazarlığa oturduğumuz gün bir işletme ismimiz bile yoktu. Müjgan ismi, tamamen o an yapılan bir tavsiye ile ortaya çıktı ve biz de ‘Bismillah’ deyip başladık” dedi.
Başlangıçta maddi imkânlar doğrultusunda ilerlediklerini belirten Çakan, “İlk aldığımızda elimizden geldiği kadarını yaptık. Şimdi ise Müjgan yavaş yavaş hayal ettiğimiz kimliğe bürünüyor. Yeni nesil meyhane konseptine doğru bilinçli bir geçiş yaptık ve bunu deneyimleyerek öğreniyoruz” ifadelerini kullandı.
48
Aile ve çocuk odaklı hizmet anlayışına özellikle vurgu yapan Çakan, “Bizim önceliğimiz her zaman aileler oldu. Çocuklar bizim için çok kıymetli. Kahvaltılarda çocuklara serpme kahvaltı vermemizin nedeni, bir çocuğun bize sorduğu çok masum ama ufuk açıcı bir soruydu. O günden sonra çocuklara bakışımız daha da değişti” dedi.
Yaz sezonu planlarına da değinen Çakan, bahçe peyzajının yenileneceğini, yaz konseptine uygun dekor ve oturma düzeni oluşturulacağını belirterek, “En büyük hedefimiz çocuklar için bir oyun alanı oluşturmak. Aileler yemek yerken çocuklar da güvenli ve keyifli bir ortamda vakit geçirsin istiyoruz.
Ayrıca yazın çocuk gelişimi okuyan öğrencilerle birlikte çocuklara yönelik aktiviteler planlıyoruz” diye konuştu.
58
“Lezzetin Sırrı Günlük ve Mevsiminde Ürün”
Üçüncü ortak Barış Bildik ise Müjgan’a ortak olmadan önce işletmenin sıkı bir müşterisi olduğunu söyledi. Bildik, “Mert ve Ozan’ın hayallerini dinlediğimde çok heyecanlandım. Ulaşılması zor hayaller değildi. ‘Bizim bir abiye ihtiyacımız var’ dediler, ben de bu hayalin parçası oldum” ifadelerini kullandı.
Mutfak konusunda son derece seçici olduklarını vurgulayan Bildik, “Muğla’nın yemek kültürü çok güçlü. Bu yüzden mutfak bizim için günün 24 saati yaşayan bir alan. İki ana aşçımız, mangal ustamız, meze ekibimiz ve sadece mutfak alışverişiyle ilgilenen ayrı bir kadromuz var” dedi.
68
Tüm ürünlerin günlük ve mevsiminde temin edildiğini belirten Bildik, “Sebzelerimizi pazardan alıyoruz, etlerimiz günlük geliyor. Donmuş ürün kullanmıyoruz. Çıntar çıktıysa çıntar, enginar mevsimindeyse enginar. Lezzeti getiren şey tazelik” diye konuştu.
Yeni nesil meyhane sürecinde mutfağın da ciddi bir dönüşüm yaşadığını ifade eden Bildik, “Özellikle hafta sonları aynı anda yaklaşık 250 kişiye servis veriyoruz. Bu yüzden mutfağımızı ekipman ve altyapı olarak güçlendiriyoruz. Ramazan döneminde mutfakta kapsamlı bir yenileme yapmayı planlıyoruz” dedi.
78
Bildik son olarak, “Biz bir aileyiz. Gelen misafirlerimizi de bu ailenin bir parçası olarak görüyoruz. Memnuniyetsiz ayrılan her misafiri mutlaka dinlerim. Sloganımız ‘Mutluluk bulaşıcıdır’ ve biz bu mutluluğu çoğaltmak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
88
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.