MAHKEME MERTCAN AVCI HAKKINDAKİ İDDİANAMEYİ İADE ETTİ
SİNEM KAPLAN
Muğla’da boğulduktan sonra, cesedi varilde yakılarak öldürülen Pınar Gültekin'in cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davada yeni gelişme. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayete iştirak ettiği iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen katil zanlısının kardeşi Mertcan Avcı hakkındaki iddianameyi iade etti. Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, mahkemenin bu kararına itirazda bulundu.
Muğla’da boğulduktan sonra, cesedi varilde yakılarak öldürülen Pınar Gültekin'in cinayet zanlısı Cemal Metin Avcı’nın yargılandığı davada yeni gelişme. Cinayete iştirak ettiği iddiasıyla gözaltına alınarak tutuklanan katil zanlısının kardeşi Mertcan Avcı hakkında, Pınar Gültekin’i canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirakten ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açılmıştı. Sanık Mertcan Avcı, tutukluk kararına itirazda bulunmuştu. Mahkeme, sanık Avcı’nın bu itirazını reddederek tutuklu halinin devamına karar vermişti.
MAHKEME İDDİANAMEYİ İADE ETTİ
Dosya birleştirme talebiyle Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iddianame tanzim edildi. Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi, Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının şüpheli Mertcan Avcı hakkında Pınar Gültekin'e yönelik ‘Canavarca Hisle veya Eziyet çektirerek Öldürmeye İştirak’ suçundan tanzim edilen iddianamesini kabul etmedi. Mahkeme, Pınar Gültekin’in ölüm zamanın tam olarak tespit edilemediği için iddianameyi iade etti.
CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI KARARA İTİRAZ ETTİ
Adli Tıp Raporuna göre Pınar Gültekin’in dokularının tamamı yandığı için ölüm zamanı tespit edilememişti. Bu yüzden ölüm sebebi olarak Gültekin’in yaşarken diri diri yakılmasını gerekçe gösteren Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle mahkemenin iade kararına itiraz etti. Cumhuriyet Başsavcılığı, Mertcan Avcı’nın cinayet saatine yakın zamanda olay yerinde bulunduğu ve eylem üzerinde ortak hakimiyeti olduğunu itiraza gerekçe olarak gösterdi.
HUKUKİ MÜCADELEMİZİ SONUNA KADAR SÜRDÜRECEĞİZ
Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, “Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu kararı Muğla Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine bu düğümü çözecek olan merci 1. Ağır Ceza Mahkemesi. Şayet hukuki süreci takipçisi olmasaydık ve sonuna kadar hak aramasaydık. Mevcut süreci kabullenseydik bir sanık üzerinden yargılama söz konusu olacaktı. Asıl failler cezalandırılamayacaktı. Sonuna kadar adaletin tecellisi ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için hukuki mücadelemize devam edeceğiz” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.