Menteşe’de Yeni Parka Selahattin Sapmaz’ın Adı Verildi
14
Menteşe Belediye Meclisi’nin ağustos ayı toplantısında görüşülen gündem maddelerinden biri, Emirbeyazıt Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde düzenlenen yeşil alana isim verilmesi oldu. Belediye yönetimi tarafından meclise sunulan teklifte, yaşamı boyunca Muğla’ya kamu yöneticisi, makine mühendisi, araştırmacı ve yazar kimliğiyle hizmet eden merhum Selahattin Sapmaz’ın adının yaşatılması amaçlandı.
24
Teklifin meclise sunulması sırasında, Selahattin Sapmaz’ın dürüstlüğü, mütevazılığı, uzlaştırıcı kişiliği ve kent belleğine yaptığı kalıcı katkılarla Muğla halkının sevgi ve saygısını kazandığı vurgulanarak, adının gelecek nesillere aktarılması amacıyla yeni yeşil alana verilmesinin uygun görüldüğü ifade edildi.
Gündem maddesinin görüşülmesi sırasında konuşan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Selahattin Sapmaz’ın yaklaşık 10 yıl belediye başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu, bunun öncesinde de belediyeye hizmet ettiğini belirtti. Sapmaz’ın sağlık sorunlarına rağmen kültür ve sanat çalışmalarından kopmadığını ifade eden Aras, son anına kadar Muğla ve Menteşe için üretmeye devam ettiğini söyledi.
34
Yaklaşık 8 ay önce hayatını kaybeden Selahattin Sapmaz’ın cenaze töreninin belediye önünde gerçekleştirildiğini hatırlatan Aras, o gün ismini kentte yaşatacaklarının sözünü verdiklerini dile getirdi. İsimsiz olan yeni park için Selahattin Sapmaz adını önerdiklerini belirten Aras, bu düşünceyi ailesiyle de paylaştıklarını ve ailenin karardan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.
44
Komisyona sevk edilmeden doğrudan meclis kararıyla oylamaya sunulan teklif, meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi. Böylece Emirbeyazıt Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerindeki yeni parkın adı “Selahattin Sapmaz Parkı” olarak belirlenmiş oldu. Başkan Aras, kararın Muğla ve Menteşe’ye hayırlı olmasını diledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.