MSKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Yeni Dönem Çifte Etkinlikle Başladı

MSKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu’nda Yeni Dönem Çifte Etkinlikle Başladı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, 2025–2026 Akademik Yılına hem yeni öğrenciler için düzenlenen oryantasyon programı hem de uluslararası EAQUALS akreditasyon berat töreniyle merhaba dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, 2025–2026 Akademik Yılına anlamlı bir başlangıç yaptı. Hem yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik oryantasyon programı düzenlendi hem de Avrupa merkezli EAQUALS tarafından verilen akreditasyon beratı törenle teslim edildi.

whatsapp-image-2025-09-24-at-11-09-44-1

Yüksekokul, dil eğitimi alanında kaliteyi belgelendiren saygın kuruluşlardan biri olan Evaluation and Accreditation of Quality Language Services (EAQUALS) akreditasyonunu başarıyla alarak, uluslararası standartlara uygun eğitim verdiğini bir kez daha tescillemiş oldu. Bu önemli gelişmenin ardından, akreditasyon berat töreni gerçekleştirildi.

Törene Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Keçiş, Macmillan Education temsilcileri Dr. Semih İrfaner ve Ece Altınok Tok katılırken, EAQUALS Genel Direktörü Dr. Lou McLaughlin ise programa video mesaj göndererek destek verdi.

Törenin ardından gerçekleştirilen oryantasyon programı, yeni öğrenciler için üniversite yaşamına dair kapsamlı bilgilerle dolu bir içerikle sunuldu. Etkinlik, Prof. Dr. Murat Keçiş’in açılış konuşmasıyla başladı. Ardından yüksekokul bünyesindeki farklı birim temsilcileri, öğrencilere yönelik fırsatları ve yürütülen akademik çalışmaları tanıttı.

Müfredat Geliştirme Birimi, Konuşma Birimi, Sürekli Mesleki Gelişim Birimi, Ölçme ve Değerlendirme Birimi ile Ders Dışı Etkinlikler Birimi tarafından sunumlar yapıldı. Her bir birim, öğrencilere sunulan destek mekanizmalarını ve eğitim olanaklarını detaylı bir şekilde aktardı.

Programın ikinci bölümünde ise Uluslararası Öğretmenlik Deneyimi ve UZEM (Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi) sunumları yer aldı. Bunun yanı sıra Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından kampüs yaşamı, danışmanlık hizmetleri ve yemekhane sistemi hakkında bilgiler verildi.

Etkinliğe ayrıca mezun öğrencilerden Betül Karaca ve Hasan Yiğit Acar da katılarak, kendi eğitim süreçlerini ve iş hayatına geçişte yaşadıkları deneyimleri yeni öğrencilere aktardılar.

Bu haber toplam 37 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.