MÜCADELEYİ TUZABAT HALKI KAZANDI
BERİTAN YÜCEL
Muğla’nın Milas ilçesi Tuzabat Mahallesinde özel bir şirket tarafından yapılması planlanan boksit madeni çıkarma ve kırma-eleme –yıkama tesisi kurma projesi için Muğla Valiliği tarafından verilen “ÇED gerekli değildir” kararına karşı yöre halkı adına Av. Çağdaş Yörükoğlu tarafından açılan davayı Tuzabatlılar kazandı.
Milas’ın Tuzabat Mahallesi Yargöçen Tepesi Mevkiinde verimli zeytinlik alanların bulunduğu ve balcılık faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bölgeye yakın bir civarda özel bir şirket tarafından yapılması planlanan IV. Grup Maden (Boksit) Ocağı Alan Genişletilmesi ve Kırma – Eleme – Yıkama Tesisi” projesi için verilen 04/03/2021 tarih ve 202142 sayılı “Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir” kararı verilmişti.
“ÇED gerekli değildir” kararına karşı yöre halkı adına Av. Çağdaş Yörükoğlu tarafından açılan davada Muğla 1. İdari Mahkemesi itiraz yolu kapalı olmak üzere yürütmenin durdurulmasına karar vermişti.
İDARİ İŞLEMİN İPTALİNE KARAR VERİLDİ
Av. Çağdaş Yörükoğlu, Muğla 1. İdare Mahkemesi yöre halkının haklı olduğu kanaatine vararak, istinafa başvuru yolu açık olmak üzere ilgili idari işlemin iptaline karar verdiğini açıkladı.
Av. Çağdaş Yörükoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Tuzabat Mahallemiz sınırları içerisinde kurulmak istenen boksit maden ocağı kırma-eleme tesisi hakkında Çevre, Şehircilik ve İlkim Değişikliği İl Müdürlüğünce verilen “Çed Gerekli Değildir” kararına karşı muhtarımız Mehmet Uğur Uygun’un öncülüğünde Tuzabatlı vatandaşlarımız adına CHP Milas İlçe Başkanımız Tüze Çetinkaya ile birlikte açmış olduğumuz davada İdare Mahkemesi talebimizin haklı olduğu kanaatine vararak, istinafa başvuru yolu açık olmak üzere ilgili idari işlemin iptaline karar vermiştir. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Yönetimi olarak, kurulmak istenen talan düzenine karşı her zaman dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğimizden şüpheniz olmasın. Bu yolda elini taşın altına koyarak, alınan bu kararda emeği olan tüm Tuzabat halkımıza teşekkür ederiz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.