Muğla Açıklarında Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 67 Düzensiz Göçmen ve 5 Şüpheli Yakalandı
15
İçişleri Bakanlığı, Muğla açıklarında gerçekleştirilen göçmen kaçakçılığı operasyonunda 67 düzensiz göçmen ile 5 göçmen kaçakçısı şüphelisinin yakalandığını duyurdu.
25
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, İzmir MİT Bölge Başkanlığı tarafından Muğla'nın Bodrum ilçesi Gümbet mevkiinde göçmen kaçakçılığı yapılabileceğine yönelik istihbarat alınması üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlükleri personeli, 1 Sahil Güvenlik İnsansız Hava Aracı (İHA) ile 1 Sahil Güvenlik Botu (TCSG-901) sevk edildi.
35
Sahil Güvenlik İHA'sı tarafından yeri tespit edilen yelkenli tekne, Sahil Güvenlik Botu tarafından durduruldu. Teknede bulunan 67 düzensiz göçmen ile 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi yakalanarak gerekli işlemler başlatıldı.
45
Operasyonun devamında, olayla bağlantılı olarak Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin karada yürüttüğü takip sonucunda 3 göçmen kaçakçısı şüphelisi daha gözaltına alındı. Böylece operasyon kapsamında yakalanan göçmen kaçakçısı şüphelisi sayısı 5'e yükseldi.
55
İçişleri Bakanlığı açıklamasında, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadelenin karada ve denizde kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanırken, operasyonda görev alan Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, İzmir MİT Bölge Başkanlığı ve tüm personele teşekkür edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.