Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’tan “İtibar Suikastı” İddiası
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada görüntülerinin kullanılarak yapay zekâ ile videolar üretildiğini ve bu içeriklerin “itibar suikastı” amacıyla yayımlandığını öne sürdü.
Aras, paylaşımında Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden “nemalanma hayallerine” olumlu yanıt verilmediğini iddia ettiği bazı kişiler tarafından hedef alındıklarını savundu. Aras, dostu, arkadaşı ve danışmanı olduğunu belirttiği, aynı zamanda Muğla Büyükşehir Reklam AŞ Yönetim Kurulu Başkanı olan Levent Arkan ile birlikte görüntülerinin kullanıldığını ve yapay zekâ videoları üretildiğini ileri sürdü.
Söz konusu içeriklerin, “Bodrum Sıcak Haber” adlı haber sitesi görünümündeki bir platform ve bu platformun sosyal medya hesaplarında yayımlandığını belirten Aras, paylaşımların Selim Turan tarafından yapıldığını ifade etti. Konuyla ilgili daha önce suç duyurusunda bulunduklarını belirten Aras, aynı kişi tarafından aynı mecralarda yeni bir videonun daha yayımlandığını söyledi.
Açıklamasında, “Selim Turan adlı şahıs tarafından yapay zekâ ile üretilerek yayımlanan bu itibar suikastı videolarının, Sakaraltı – Sakarüstü operasyonuna konu olan yayınlardan ne farkı var?” ifadelerine yer veren Aras, söz konusu paylaşımların gazetecilik faaliyetiyle ilgisinin bulunmadığını savundu.
Aras ayrıca yapılan suç duyurularına rağmen sürece ilişkin herhangi bir gelişme yaşanmadığını öne sürerek yargıya çağrıda bulundu. Aras, “Gazetecilik faaliyeti ile hiçbir ilgisi olmayan bu aleni rezalete karşı yaptığımız suç duyurularına rağmen yargı neden sessiz kalıyor?” ifadelerini kullandı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.