Muğla Eczacı Odası’nda 19. Dönem Genel Kurulu Gerçekleştirildi

Muğla Eczacı Odası’nda 19. Dönem Genel Kurulu Gerçekleştirildi
32. Bölge Muğla Eczacı Odası’nın 19. Dönem Seçimli Olağan Genel Kurulu, 6 Eylül 2025 Cumartesi günü oda hizmet binasında yapıldı.

Genel Kurul’a, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Çetin Erdolu, İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Sare Arslan ile çok sayıda üye katıldı.

Whatsapp Image 2025 09 07 At 10.12.05

Açılış konuşmasını Genel Sekreter Ecz. Anıl Gençtürk yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, 18. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Ecz. Saim Korkmaz; Eczacılık mesleğinin güncel sorunlarına ve çözüm önerilerine değinen Korkmaz, özellikle kontrolsüz eczacılık fakültesi açılışlarının, fiyatlandırma sisteminin yetersizliğinin ve bitkisel ürünlerin denetimsiz satışının yarattığı riskleri vurguladı.

Korkmaz ayrıca, “Muğla Eczacı Odası olarak hem yerel hem ulusal hem de uluslararası düzeyde mesleğimizin geleceği için somut adımlar attık. Gençlik Komisyonu kurduk, ‘Eczacılığın Geleceği Çalıştayı’ yaptık, arıcılık sektörüyle önemli bir iş birliği gerçekleştirdik. Artık daha güçlü, daha etkin bir odamız var” dedi.

Whatsapp Image 2025 09 07 At 10.12.04Whatsapp Image 2025 09 07 At 10.12.06

Konuşmaların ardından Muğla Tabip Odası Başkanı Dr. Çetin Erdolu, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras da genel kurula dair temennilerini dile getirdi. Başkan Aras, “Eczacılarımızın kamu hizmeti yaptıklarına inanıyor, onların yanında olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Genel Sekreter Ecz. Anıl Gençtürk tarafından faaliyet raporu sunuldu. Sayman Ecz. Övünç Öztürk mali raporu aktarırken, Denetleme Kurulu raporu Ecz. Cem Demir tarafından okundu. Tüm raporlar ve 2025-2026 tahmini bütçesi oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde birçok oda üyesi söz alarak genel kurula katkıda bulundu. Ayrıca, oda taşınmazları hakkında sunulan önerge, Ecz. Saim Korkmaz’ın bilgilendirmesiyle birlikte oy birliğiyle kabul edildi.

Son olarak Ecz. Saim Korkmaz yeniden aday olduğunu belirterek 19. Dönem Yönetim Kurulu listesini divana sundu. Seçimlerin 7 Eylül 2025 Pazar günü bugün yapılacağı duyuruldu.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.